Mainos

Suomen naiset viestissä kolmanneksi

Suomen naisten viestijoukkue hiihti kolmanneksi olympialaisten esikisojen 4x5 kilometrin viestissä lauantaina Yhdysvaltain Soldier Hollow'ssa. Joukkueessa hiihtivät Mari Rauhala, Kirsi Välimaa, Riikka Sirviö ja Aino-Kaisa Saarinen.

Lopullinen sija varmistui vasta ankkuriosuudella, jolla Saarinen ohitti Ukrainan Vita Jakimtshukin. Myös kakkoseksi sijoittuneen Kanadan pehmittäminen oli lähellä, mutta sen ankkuri Amanda Fortier pysyi vajaat kolme sekuntia Saarisen edellä.

Viestin ylivoimainen voittaja oli Italia, jonka ankkuri Stefania Belmondo juhlisti 32-vuotissyntymäpäiviään repimällä minuutin ja 22 sekunnin eron Kanadaan. Vielä viimeisessä vaihdossa joukkueet vaihtoivat sekunnin sisällä.

Suomi on yltänyt palkintopallille kauden kaikissa maailmancupin viesteissä ja joka kerta eri joukkueella. Saarinen oli tyytyväinen osuuteensa, joka pyyhki pois keskiviikon takaa-ajon pettymystä.
-Suksi toimi hyvin ja kun oli voimiakin, pääsin Ukrainan ankkurista ohi samantien saavutettuani hänet vajaan kolmen kilometrin hiihdon jälkeen, yhden parhaista kansainvälisistä kilpailuistaan hiihtänyt Saarinen kertoi.
Sirviö petasi Saariselle hyvät asemat, sillä hän otti kolmososuudella Ukrainaa kiinni puolisen minuuttia. -Nyt oli paljon parempi päivä kuin keskiviikon takaa-ajossa. Meinasin kyllä lähteä liian kovaa, mutta kuulin alussa huutoja rauhassa aloittamisesta ja hölläsin, Sirviö totesi.

Perinteisen osuuksilla liian kova alkuvauhti

Perinteisen hiihtotavan osuuksilla Rauhala ja Välimaa aloittivat liian lujaa, ja etenkin Rauhala sippasi pahasti. Palautuminen kesti kauan ja maalissa hän puki verkkareita päälleen kuin hidastetussa filmissä. -Olin aivan kuollut jo ensimmäisen mäen päällä, Rauhala jutteli saatuaan hengityksensä tasaantumaan. Hän tunnusti saaneensa rajua kokemusta korkealla hiihtämisestä.

Välimaa ohitti toisella osuudella Kanada/USA:n joukkueen ja tunnusti hiihtäneensä veren maku suussa. Sen verran kovalta 1700 metrissä hiihtäminen tuntuu. -Koko ajan on sellainen olo, että voisi hiihtää kovempaa, mutta ei vain pääse. Jalat ovat kuin puutönköt, 21-vuotias Välimaa sanoi. Hän oli sikäli tyytyväinen, ettei ero kärkeen kasvanut 30 sekuntia enempää. Naiset jatkavat maailmancupia sunnuntaina sprintillä. Suomalaisista vapaan tavan kisaan osallistuvat kaikki muut paitsi Rauhala.

(MTV3/STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.