Suomen MM-rallista kovia lukemia pöytään – yli 19 miljoonaa euroa alueelle

Uniikkia kuvaa: tältä Kalle Rovanperän dramaattinen keskeytys näytti 0:32
Katso videolta: Kalle Rovanperä kippasi ympäri tämän vuoden Suomen MM-rallissa.

Secto Rally Finland eli Suomen MM-ralli jätti Jyväskylän alueelle yli 19 miljoonaa euroa.

Rallin taloudellinen vaikutus on kasvanut merkittävästi viime vuosien aikana.

– Elokuun 2.– 6. ajettu kisa oheistapahtumineen toi seudulle rahaa yli 19 miljoonaa euroa.  Suoraa matkailutuloa eli Jyväskylän alueen ulkopuolelta tulleiden vieraiden jättämää rahaa tästä on 14,6 miljoonaa euroa. Tulos on merkittävä, sillä suora matkailutulo on kasvanut peräti 51 % vuonna 2017 tehtyyn vertailukelpoiseen tutkimukseen nähden (JAMK 2017), rallin järjestäjät tiedottavat.

Kisan aikana tapahtuma-alueilla vieraili yhteensä 267 000 kävijää. Viime vuodesta yleisömäärä kasvoi 16 prosenttia.

Rallista tehdyn JAMK:n tutkimuksen mukaan kävijöiden huomio kiinnittyi myös järjestelyjen korkeaan laatuun ja turvallisuuteen. Peräti 80 prosenttia tutkimukseen vastanneista tuntee olevansa ylpeitä siitä, että MM-ralli järjestetään juuri Jyväskylässä.

– Hienoa, että järjestelyiden laatu ja tapahtumaa järjestämässä olevien tahojen osaaminen näkyvät näinkin selvästi. Kiitänkin kisaa ammatikseen tekevien lisäksi myös seuroja, jotka osallistuvat tapahtuman tekemiseen hankkien samalla resursseja omaan toimintaansa. Seurojen kautta työskentelevien vapaaehtoisten määrä on noin 4500 ja tutkimus osoittaa, että he osaltaan luovat Secto Rally Finlandin henkeä ja siten tukevat niin Jyväskylän kuin autourheilunkin positiivista imagoa, tapahtuman järjestäjän AKK Sports Oy:n operatiivinen johtaja Markus Häkkinen kiittelee.

Lue myös:

    Uusimmat