Suomen MM-ensikertalainen väisteli kaatuilijoita ja tökki suksensa väärään karsinaan – ”Kyllä minä näihin karkeloihin kuulun”

Eveliina Piippo hiihti Seefeldin yhdistelmäkilpailussa uransa ensimmäisen aikuisten arvokisastartin. Tapahtumia riitti, ja lopulta hän oli maalissa 23:s.

Jo ennen kisaa Piippo vitsaili olevansa hidas ja kömpelö, mikä hidastaa yhdistelmäkisan suksenvaihtoa. Tällä kertaa itse vaihto meni nopeasti, mutta ”varikolla” oli omat haasteensa.

– Siinä kun tulin karsinaan, niin jotenkin onnistuin tökkäämään minun oikean sukseni kolmekymppiseen, kun olin itse numero 31. Siinä sain vähän venkslata. Ei sitä kömpelyyttä karkoiteta yhdessä yössä, mutta tarpeeksi hyvin sen handlasin, Piippo sanoi kisan jälkeen.

Moni oli ongelmissa vapaan reitin laskussa, ja Piiponkin edestä kaatuili naisia. Hän ei ollut itsekään ehtinyt kiertää rataa, ja jäinen lasku oli yllättää. Refleksit olivat kunnossa ja Piippo ehti väistää muita.

– Kyllä minä näköjään sen osaan, mutta oli aika hilkulla, etten olisi itsekin ollut turvallani.

Vahva viesti omasta tekemisestä

Vapaa hiihtotapa on Piipolle luontaisempi, mutta hän otti jo perinteisellä riskiä. Se verotti hieman omaa vapaan hiihtoa, mutta väsy painoi muitakin. 20-vuotias hiihtäjä oli innoissaan MM-startin jälkeen.

– Onhan tämä mahtavaa, toivon, että minulla on monta kisaa edessä ja kyllä minä uskon, että kuulun näihin karkeloihin. Tulen vielä kiertämään näitä ja varmasti sijoittumaan paremminkin tulevaisuudessa.

Piipolle ei riitä yksi startti Seefeldissä.

– Haluaisin viestiin ja 30 kilometrin vapaalle. Haluan kuitenkin, että suomalaiset tekevät mahdollisimman kovaa tulosta, ja jos valmennusjohto on sitä mieltä, etten kuulu neljään parhaaseen, en tietenkään halua hiihtää. Olen rehellinen omista fiiliksistäni ja nyt on hyvä luotto etenkin kolmeakymppiä ajatellen. Voisi olla 15 joukkoon mahdollisuuksia, Piippo sanoi.

Krista Pärmäkoski oli tänään parhaana suomalaisena kahdeksas. Laura Mononen oli 12:s, Piippo siis 23:s ja Johanna Matintalo sijalla 32.

Lue myös:

    Uusimmat