Suomen MM-debytantin yhdistelmäkilpailun haaste: "Kaikki hiihtoa seuraavat tietävät, että olen kömpelö ja hidas"

–  Kaikki, jotka hiihtoa seuraavat tietävät, että minä olen kömpelö ja hidas, aikuisten MM-kisoissa debytoiva Eveliina Piippo perustelee, miksi yhdistelmäkilpailun suksien vaihto on hänelle hankalaa. Piippo on harjoitellut vaihtokarsinan toimintaa Seefeldissä pari päivää ja uskoo olevansa MM-kisassa jo parempi vaihtaja kuin aiemmin nuorella urallaan.

Hän listasi suksien vaihdon ongelmikseen maasta tuen ottamisen, siteiden auki saamisen, siteiden kiinni saamisen ja oikeiden sauvojen ottamisen toiselle osuudelle. Nopeimmat selviävät vaihdosta muutamassa sekunnissa, mutta päävalmentaja Matti Haavisto vitsaili Piipon yltäneen jo alle minuuttiin.

Tammikuussa nuorten MM-hopeaa Lahdessa hiihtänyt Piippo ennakoi, että hänen pitää ylittää rajojaan matkan aloittavalla perinteisen osuudella. Vapaan hiihtotavan taiturille elämä kirkastuu suksien vaihdon jälkeen. Pulmia ei tuota edes se, että vapaalla käytössä ovat vähän eri lihakset kuin perinteisellä.

–  Minulla ei ole paljon lihaksia, joten ei tule ongelmaa, Piippo hymyili.

Nuori hiihtäjä on saanut tällä kaudella kunnolla vastuuta maailmancupissa. Hän on muun muassa hiihtänyt ankkurina kahdessa cupin viestissä. Lauantain yhdistelmäkisassa hän ei mieti vielä MM-viestivalintoja.

–  En minä tuonne mitään viestipaikkaa lähde hakemaan, vaan tavoitteena on tehdä ehkä suoritus. Pitää luukuttaa perinteiselläkin niin paljon kuin lähtee, Piippo sanoi.

Piippo tekee MM-debyyttinsä yhdistelmäkilpailussa, joka käynnistyy kello 12. 

Lue myös:

    Uusimmat