Riitta-Liisa Roponen antoi vinkin MM-kisajännäreille – "Ei minua näköjään vieläkään ole saatu pois näiltä laduilta"

3:19
Riitta-Liisa Roponen, 42, selätti vuoden 2017 vaikeudet ja starttaa tiistaina kymmenen kilometrin kilpailuun – "Oli toi iso kolaus"

Riitta-Liisa Roponen on odotellut Oberstdorfissa jo viikon, että pääsee numeroliivi yllään MM-hiihtojen kisaladuille. 

Viikon odottelu oli etukäteen tiedossa, sillä huomenna hiihdettävä 10 kilometrin vapaan kisa oli korvamerkitty matkan hallitsevalle Suomen mestarille. 

Roposen, 42, edellinen kisa on reilun kahden viikon takaa, Pyhäjärven SM-hiihdoista. 

– Odottavaiset tunnelmat. On oikein kiva päästä jo kisaamaan. Olen jännittänyt tässä jo monta päivää muiden puolesta, Roponen totesi kisan aattona MTV Urheilulle.

– Minusta tuntuu, että olen pystynyt hiomaan omaa kuntoani. Uskon, että olen kauden parhaassa kunnossa ja siinä mielessä odotan itseltäni hyvää suoritusta.

Oberstdorfin sääennuste näyttää tiistaille +13 astetta varjossa, ja auringon porotuksessa lämpötila nousee vieläkin korkeammaksi. 

– Keli tulee olemaan raskas, ja myös reitti on kova.

Roponen vinkkaa myös ratkaisupaikoista kisaseuraajille. 

– Pahin nousuosuus painottuu sinne viimeisille kilometreille eli kovakuntoisimmat tulevat pärjäämään. Toivottavasti alamäkien kunto ei olisi se suurin puheenaihe huomenna, vaan ladut pysyisivät hyvässä kunnossa, vaikka olosuhteet ovat noin lämpimät, uransa 14. arvokisoihin starttaava Roponen summaa. 

Roponen on Suomen joukkueen ainoa urheilija, joka oli mukana myös Oberstdorfin edellisissä MM-kisoissa 2005. Tuolloin hän saavutti parisprintin hopeaa yhdessä Pirjo Mannisen (nyk. Muranen) kanssa. 

– Ei minua näköjään vieläkään ole saatu pois näiltä laduilta. Minulla on mukavaa edelleen, Roponen hymyilee. 

Roponen ei pystynyt osallistumaan Lahden 2017 MM-kotikisoihin selkäleikkauksen takia. Mitä hän ajattelee tuosta vaikeasta jaksosta nyt ja oliko lopettaminen tuolloin lähellä? Kokenut hiihtäjä kommentoi pääkuvan videolla myös Suomen joukkueen tunnelmia MM-hopeamitalien jälkeen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja