Suomen Kuvalehti: Rinne valmis nostamaan Sanna Marinin pääministeriksi – haluaa jatkaa itse puoluejohtajana

2:54
Video: LIVE SDP:n puoluehallitus kokoontui myöhään maanantai-iltana – Antti Rinne vaatii selvyyttä Keskustalta: "Haluan vastauksen huomenna"

Pääministeri Antti Rinne (sd.) on valmis nostamaan Sanna Marinin pääministeriksi, mutta aikoo jatkaa itse sosiaalidemokraattien puheenjohtajana, kirjoittaa Suomen Kuvalehti

Lehden tietojen mukaan Rinne on pakon edessä valmis eroamaan pääministerin tehtävistä. Pääministerin pestin hän olisi valmis luovuttamaan liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinille, joka on myös SDP:n varapuheenjohtaja. 

Toiseksi vaihtoehdoksi on povattu myös SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Antti Lindtmania.

Keskusta ilmoitti eilen, ettei pääministeri nauti puolueen eduskuntaryhmän luottamusta. Keskustan viesti näytti olevan, että se on halukas jatkamaan samalla hallituspohjalla, mutta eri pääministerin kanssa.

Pääministeri käy vielä neuvotteluja keskustan ja muiden hallituspuolueiden kanssa ennen tämänpäiväistä välikysymyksen eduskuntakäsittelyä. Jos pääministeri ei vaihdu, keskustan eduskuntaryhmä saattaa äänestää hallituksen luottamusta vastaan keskiviikkona.

Jos Rinne jättää paikkansa, päähallituspuolue tekee päätöksen pääministeriehdokkaasta ja eduskunta äänestää asiasta. Jos eduskunta hyväksyy uuden pääministerin, presidentti nimittää hänet tehtäväänsä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja