Mainos

Suomen kehitysyhteistyö myllerryksessä: Satoja hankkeita jouduttu lopettamaan

2:06

Kehitysyhteistyön leikkaukset ovat johtaneet useiden satojen hankkeiden keskeyttämiseen.

Kepa ry:n kehitystyöjärjestöille tekemän kyselyn mukaan kehitysavun leikkausten vuoksi on jouduttu keskeyttämään tai karsimaan useita satoja hankkeita. Lisäksi Suomessa on irtisanottu 50 ja kehitysmaissa yli 360 järjestötyöntekijää.

Leikkausten jälkeen järjestöt ovat lopettaneet tai lopettamassa kokonaan toimintansa useissa kehitysmaissa ja hyödynsaajien määrä on tippunut yli miljoonalla ihmisellä.

Viime vuonna Suomen hallitus leikkasi kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyömäärärahoista 43 prosenttia.

Ristiriitaista on se, että rahoituksen vähentyessä kuitenkin avunpyyntöjen määrä on kovassa kasvussa. [Järjestön] työlle on maailmalla juuri nyt entistä suurempaa kysyntää, kun konfliktit sekä niiden lieveilmiöt, pakolaisuus ja terrorismi vain lisääntyvät, kuvaili yksi järjestön edustajista kyselyssä.

Kaikkea tehdään vähemmän, vastasi toinen.

Kehitysyhteistyötä arvostetaan, mutta hieman aiempaa vähemmän

Suomalaisista yhä selvästi suurin osa, 84 prosenttia, pitää kehitysyhteistyötä joko erittäin tai melko tärkeänä, selviää ulkoministeriön teettämästä kyselystä.

Arvostus on kuitenkin hieman alentunut edellisvuodesta, jolloin se oli 87 prosenttia. Kehitysapua erittäin tärkeänä pitävien määrä on vuodessa laskenut 42 prosentista 36:een.

Selvityksen mukaan yhtenä tärkeimpänä kehitysyhteistyökohteena suomalaiset pitävät koulutusta, erityisesti tyttöjen ja naisten koulutuksen lisäämistä.

Kepan selvitys tehtiin sähköisen kyselyn avulla, johon vastasi 48 järjestöä touko-kesäkuussa 2016. Ulkoministeriön kysely teetettiin Taloustutkimuksella, ja siihen vastasi hieman yli 1000 ihmistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.