Suomen kapteenilta ja sensaatiopelurilta kovaa puhetta: "Päätyyn asti"

Elämänsä tennisviikon tempaissut Otto Virtanen suuntaa tiikerinsilmän jo Malagaan 1:46
Elämänsä tennisviikon tempaissut Otto Virtanen suuntaa tiikerinsilmän jo Malagaan.

Suomi kukisti Yhdysvallat 3–0 tenniksen Davis Cupin ottelussa ja eteni maailman kahdeksan parhaan joukkoon. Yhdysvaltoja vastaan Suomen 1–0-johtoon vienyt Otto Virtanen arvotti Suomen jatkopaikan oman uransa kohokohdaksi.

Virtanen kukisti USA:n Mackenzie McDonaldin huipputiukan väännön jälkeen 2–1. Kun myöhemmin Emil Ruusuvuori kukisti Tommy Paulin 2–0, varmistui Suomen jatkopaikka. Virtanen voitti turnauksessa kaikki kolme otteluaan ja on noussut suorastaan sensaatiopelaajan asemaan.

– Todella hyvät on fiilikset tämmöisen viikon jälkeen, Virtanen totesi hymyssä suin MTV Urheilulle.

Ruusuvuoren ottelua penkiltä seurannut 22-vuotias Virtanen myönsi, että jännitys oli korkealla.

– Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän alkoi jännittää. Kentän vieressä yleensä jännittää enemmän, Virtanen sanoi.

Suomi voitti USA:n lopulta 3–0, kun Harri Heliövaara ja Patrick Kaukovalta kukistivat nelinpelissä parin Austin KrajicekRajeev Ram lukemin 2–0. Suomi ei ole koskaan aikaisemmin yltänyt Davis cupissa, eli tenniksen MM-kisoissa, näin korkealle.

– Tällaiset voitot maana ja yksittäiset voitot yhdistettynä – menee henkilökohtaisesti ainakin kärkeen, Virtanen hehkutti.

Katso Virtasen koko haastattelu pääkuvan videolta.

Päätyyn asti

Suomi lähti jo tähän neljän maan turnaukseen altavastaajan asemasta. Avausottelussa Hollanti oli parempi, mutta sekä USA että Kroatia kaatuivat upealla pelillä, ja Suomi eteni lopulta jatkoon. Joukkueen kapteeni Jarkko Nieminen kehui suojattiensa pelin maasta taivaaseen.

– Pojat venyivät hienosti. Mieletöntä tasonnostoa ja ennakkoluulotonta peliä. Ihan uskomaton fiilis, Nieminen hehkutti.

Seuraavaan vaiheeseen Suomi lähtee Niemisen mukaan voittamaan. Suomen entinen ykköspelaaja ei pelkää puhua jopa kaikkein kirkkaimmasta.

– Todella nälkäisinä lähdetään. Suuri unelma on mennä päätyyn asti. Siihen vaaditaan kolme voittoa, Nieminen kommentoi.

Myöskään Virtasen mukaan Suomi ei lähde seuraaviin otteluihin nöyristelemään.

– Me lähdetään vaan voittamaan ekaa peliä, toista, kolmatta – kuinka monta onkaan luvassa. Meillä on vahva joukkue niin kuin nähtiin tällä viikolla. Alusta sopii, olosuhteet sopiaa ja kannattajia on hyvä määrä. Hieno fiilis olla kentällä.

 

Lue myös:

    Uusimmat