Suomen joukkueessa odotetaan lisätietoja MM-hiihdoissa paljastuneesta koronatapauksesta: "Rutiinit ovat todella tiukat"

1:11
Trettachstüble on ollut suomalaisten suosikkiravintola Oberstdorfissa – mäkilegendoja vilisevä vieraskirja on esillä Hiihtomuseossa Lahdessa

Hiihdon MM-kisoissa paljastui keskiviikkoaamuna korkean profiilin koronatapaus, kun Norja vahvisti, että mäkihypyn maailmancupia johtavan Halvor Egner Granerudin koronatesti on osoittautunut positiiviseksi.

Suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtajan Ismo Hämäläisen mukaan Granerudin koronatapaus ei vielä tässä vaiheessa vaikuta suomalaisurheilijoiden elämään Oberstdorfissa.

– Paikalliset terveysviranomaiset ja kisaorganisaatio huolehtivat näistä kokonaisuuksista. Jos on paljastunut koronatapaus, silloin mennään sen rutiinin mukaan. He lähtevät jäljittämään, ketkä ovat kohdanneet, missä kohdassa, onko ollut maskit päällä ja niin edelleen. Jäljitysmalli toimii varmasti aika hyvin. Miten se sitten vaikuttaa, niin tämän päivän aikana se nähdään, Hämäläinen kertoo MTV Urheilulle puhelimitse.

– Meillä on aika tiukat nuo terveysturvallisuusohjeet, maskin pitämiset ja kaikki. Hotellissa on koko ajan maski, on käsidesit, on kertakäyttösuojahanskat ruokailuun mentäessä ja ruokaa otettaessa. Meillä ei varmastikaan rutiinit muutu. Ne ovat todella tiukat.

Kansainvälisen hiihtoliiton protokollan mukaan kaikki, jotka ovat olleet viimeisen 72 tunnin aikana kontaktissa Granerudin kanssa, tulee asettaa karanteeniin, kunnes heille on tehty negatiivisen tuloksen tuottava koronatesti.

Granerud oli sunnuntaina, siis alle 72 tuntia sitten, mukana sekajoukkuekilpailussa, johon osallistui myös Suomen joukkue. Hämäläinen pitää epätodennäköisenä, että suomalaisurheilijat olisivat tuolloin olleet Granerudin kanssa sellaisessa kontaktissa, jota säännöissä tarkoitetaan.

– Jos ajatellaan aiempia ohjeistuksia, mitä on ollut kuljetuksissa ja busseissa, niin jos istuu vieressä, se luetaan kontaktiksi, mutta jos istuu edessä, sitä ei lueta kontaktiksi, jos on ollut FFP2-maski. Tuolla (mäkihypyn sekakisassa) FFP2-maskia on pidetty koko ajan pois lukien se itse kisasuoritus. Luulen, että se (kontaktissa ollut) kokonaisuus on aika rajattu.

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja