Mainos

Suomen inflaatio nopeutui hieman

Inflaatio nopeutui hieman viime kuussa. Tilastokeskuksen mukaan inflaatio oli heinäkuussa 1,2 prosenttia, kun kesäkuussa se oli 1,1 prosenttia.

Korkojen lasku hillitsi edelleen inflaatiota. Asuntolainojen ja kulutusluottojen korkojen lasku hidasti inflaatiota 0,5 prosenttiyksikköä. Inflaatiota ylläpiti heinäkuussa erityisesti bensiinin kallistuminen. Se nosti inflaatiota 0,3 prosenttiyksikköä. Myös asuntojen hinnat nousivat. Kesäkuusta heinäkuuhun kuluttajahinnat laskivat 0,2 prosenttia, mikä johtui erityisesti vaatealennusmyynneistä sekä kasvisten ja juuresten halpenemisesta.

Emu-maiden inflaatio oli kesäkuussa 0,9 prosenttia. EU-maiden keskiarvo oli 1,0 prosenttia. Hitainta inflaatio oli Itävallassa, jossa hinnat nousivat viime vuoden kesäkuusta tämän vuoden kesäkuuhun 0,2 prosenttia. Suomen vastaava inflaatio oli 1,2 prosenttia. Heinäkuussa Suomen yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin pisteluku oli 103,9 ja vuosimuutos 1,4 prosenttia. Kesäkuusta heinäkuuhun indeksi laski 0,3 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.