Eveliina Piippo pesi kokeneet maajoukkuehiihtäjät Vantaan vitosella – lupaa hyvää nuorten MM-kisoihin

Eveliina Piippo: Alusta asti riitti vauhti maajoukkuenaisia vastaan 1:22

Eveliina Piippo, 20, näytti kykynsä Vantaan Hakunilan ladulla ja voitti sekä Laura Monosen että Riikka-Liisa Roposen Suomen Cupin osakilpailussa.

Vuokatti Ski Teamin Piippo voitti viiden kilometrin vapaan väliaikalähtökisan 10,5 sekunnin erolla Oulun Hiihtoseuran Roposeen. Mononen jäi Piiposta peräti 38,5 sekuntia. Hän pystyi pitämään sijansa lopun kaatumisesta huolimatta.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Mononen oli kärjessä vielä ensimmäisessä 0,6 kilometrin väliaikapisteessä, mutta sen jälkeen Piippo vei kilpailua.

Piipon vire lupaa hyvää nuorten MM-hiihtoihin, jotka alkavat 20. tammikuuta Lahdessa.

Maastohiihdon Suomen Cup jatkui yli kahden kuukauden tauon jälkeen. Kisa hiihdettiin harvinaisena arkipäivän iltakisana.

Suomen ykköshiihtäjät Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen eivät hiihtäneet tiistaina, mutta he ovat mukana keskiviikon viestikisassa.

Vantaan Suomen Cupin kilpailuun osallistuu 71 naista ja 108 miestä.