Suomen ensimmäiset koronarokotukset pistettiin Helsingissä – katso videolta, miten kaikki tapahtui suorassa lähetyksessä

2:03
Se tapahtui! Ensimmäiset suomalaiset rokotettiin Helsingissä.

Suomen ensimmäiset koronavirusrokotteet annettiin Helsingin yliopistollisessa sairaalassa tänään. 

Ensimmäisenä rokotetaan koronapotilaiden ja koronatartuntaepäilyjen hoitoon sekä näytteenottoon osallistuva henkilökunta, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) kertoo.

Hus on esittänyt toiveen, ettei ensimmäisten rokotusten tarkkaa paikkaa julkaista turvallisuussyistä.

Ensimmäinen erä Pfizerin ja Biontechin kehittämiä koronarokotteita saapui Suomeen lauantaiaamuna. Niitä toimitettiin yhteensä 9 750 annosta, mikä riittää 4 875 ihmisen rokottamiseen. Ensimmäisen rokotteen jälkeen pitää ottaa vielä niin sanottu vahvistusrokote.

Videolla ensimmäisten joukossa rokotettu sairaanhoitaja Eija kertoo olotilastaan rokotuksen jälkeen: "Ei tämä sen kummemmalta tunnu"

6:05

Eniten Helsinkiin

Rokotteet jaetaan Suomen viidelle sairaanhoidon erityisvastuualueelle ja niiden yliopistosairaaloille. Yliopistosairaaloita on Helsingissä, Turussa, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa.

Rokotteet jaetaan alueille niiden koon mukaan, ja eniten niitä toimitetaan Helsinkiin.

Varsinais-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan sekä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirit kertoivat jo keskiviikkona, että ne aloittavat rokotukset maanantaina. Ensimmäiset rokotukset annetaan koronapotilaita hoitavalla henkilöstölle Turun, Oulun ja Kuopion yliopistollisissa sairaaloissa.

Tampereen yliopistollisesta sairaalasta kerrottiin lauantaina STT:lle, että siellä aloitetaan rokotukset maanantaina teho-osaston työntekijöille.

1:41

Katso myös: Ensimmäiset koronarokotteet saapuivat Suomeen tapaninpäivänä.

Otsikkoa ja ingressiä muutettu sekä juttua päivitetty kauttaaltaan 27.12.2020 18.01.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja