Suomen ennätyksen Tokiossa uineelta Ida Hulkolta kova ennustus seuraavista olympialaisista – "Taistelen siellä mitaleista"

MTV vastassa: Uimari Ida Hulkko ja skeet-ampuja Eetu Kallioinen palasivat Suomeen Tokiosta 13:18
Eetu Kallioinen ja Ida Hulkko palasivat keskiviikkona Tokiosta takaisin Suomeen.

Uimari Ida Hulkko palasi keskiviikkona Tokiosta takaisin Suomeen. Olympiamatka antoi Hulkolle paljon uskoa tulevaan.

Hulkko ui Tokion olympia-altaassa uuden Suomen ennätyksen 100 metrin rintauinnin alkuerissä. Huima ennätysuinti vei kuitenkin 22-vuotiaan uimarin voimat, eikä Hulkko ollut välierässä enää terävimmillään. Hulkko oli tulostaulukossa lopulta 12:s.

– Siinä oli palautumisongelmia. Ja sitä oli ehkä itse henkisesti valmistautunut uimaan yhden kerran kovaa, koska välieräpaikkakin oli aika kiven alla. Oli mehut aika lailla pois alusta alkaen. Se uinti kuoli sitten pystyyn, Hulkko kertaa välieräuintiaan MTV Uutiset Livessä.

Vaikka finaalipaikka jäikin Tokiossa vain haaveeksi, on Hulkko syystäkin tyytyväinen suoritukseensa.

– Sain tasan sen, mitä lähdin hakemaan eli välieräpaikan. Kyllä tämä on ollut oikein onnistunut reissu, Hulkko hymyilee.

Onnistunut olympiadebyytti luo Hulkolle paljon uskoa tulevaan. Katseet on käännetty vahvasti jo kesän 2024 Pariisin olympialaisiin.

– Kyllä se kertoo siitä, että taistelen siellä mitaleista. En aio tyytyä yhtään vähempään. Jos olympiadebyytissä pystyy olemaan välierissä taistelemassa finaalipaikasta, mielestäni pelkästään kehityksen jatkuessa se on ihan mahdollista.

Lue myös:

    Uusimmat