Matti Mattsson teki huomion kovista kilpakumppaneistaan – avaako sauman jopa olympiamitaleille?

3:33
Tulosruutu: Matti Mattsson kauhoi olympiafinaaliin, keskiviikkoaamu tarjosi myös suomalaispettymyksen.

Matti Mattsson taistelee huomenna olympiamitalista 200 metrin rintauinnissa. Kahdeksan miehen finaali alkaa Suomen aikaa kello 04.44.

Mattsson ui paikallista aikaa 11.28 alkaneessa välierässä kovempaa kuin koskaan – SE-ajan 2.08,22. Kukaan muu finaaliin selvinneistä ei uinut lähellekään ennätystään, joskin muiden ennätys on suomalaisen omaa parempi.

– Jollakin tavalla tämä aamu-uinti vaikuttaa noihin huippuihin aika paljon, yllättävän paljon. En tiedä mennäänkö huomennakaan (finaalissa) paljon kovempaa. Selvästi tämä, että uidaan aamuisin, vaikuttaa osalla, Mattsson kertoi huomiostaan.

– Minulle ei ole väliä, uidaanko aamulla vai illalla.

Mattssonin edellä oli neljä miestä: Izaac Stubblety-Cook 2.07,35 – James Wilby 2.07,91 – Arno Kamminga 2.07,99 – Nic Fink 2.08,00. Kurottavaa nelikkoon siis on, ja takaakin tulee esimerkiksi maailmanennätysmies Anton Tshupkov. Venäläinen oli sekä alkuerissä että välierissä Mattssonin takana.

Mattsson ei lähde povaamaan mitalia, eikä spekuloimaan sitä, millä ajalla mitali voisi tulla. Oleellisinta nyt on se, että palautuu kunnolla ja finaalissa onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla. Jos muilla ei aamulla uinti kulje, se voi avata suomalaiselle yllättävän mitalisauman.

– Lähden uimaan omaa uintiani, ei kannata liikaa etukäteen ajatella. Finaalissa voi tapahtua ihan mitä vaan. Lähden nauttimaan siitä, Mattsson linjasi.

Mattssonin finaalipaikka on uinnissa Suomen ensimmäinen 17 vuoteen. Hanna-Maria Hintsa (tuolloin Seppälä) ui Pekingissä neljänneksi satasen vapaalla.

Mitaleita Suomella on uinnista neljä: sattumoisin porilainen Arvo Aaltonen voitti vuonna 1920 pronssia rintauinnissa 200 ja 400 metrillä, vuonna 1992 Antti Kasvio saavutti pronssia 200 metrin vapaalla ja Jani Sievinen sai hopeaa 200 metrin sekauinnissa vuonna 1996.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja