Mainos

Suomen bruttokansantuote kasvoi 2,8 prosenttia viime vuonna – myös kotitalouksien palkkatulot kasvoivat

Suomen bruttokansantuote kasvoi 2,8 prosenttia viime vuona, kertoo Tilastokeskus tuoreessa tiedotteessaan.

Rahallisesti bruttokansantuote, eli suomalaisten tavaroiden ja palveluiden aikaansaatu arvonlisäys oli 216 miljardia euroa. Tilastosta käy ilmi, että viime vuonna lähes kaikkien päätoimialojen arvonlisäys kasvoi.

Eniten kasvua oli muun muassa rakentamisessa, kaivostoiminnassa, energiahuollossa ja majoitus- ja ravitsemistoiminnassa. Arvonlisäys väheni hieman koulutuksessa, julkisessa hallinnossa ja sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Tilastojen mukaan investoinnit kasvoivat Suomessa viime vuonna. Yksityiset investoinnit kasvoivat 4,6 prosenttia ja julkiset 1,8. Viennin vaihtotase jäi ylijäämäiseksi, viennin määrä kasvoi 7,5 prosenttia ja tuonnin 3,5.

Kotitalouksien kulutusmenot kasvoivat 1,4 prosenttia, mutta julkiset kulutusmenot pienenivät 0,5 prosenttia. Kotitalouksien palkkatulo kasvoi 2,2 prosenttia työllisyyden nousun vuoksi. Kotitalouksien käytettävissä oleva tulo kasvoi hieman. Hyvinvointipalvelut ja järjestöjen tuottamat palvelut sisältävän oikaistun tulon mukaan kotitalouksien käytettävissä oleva tulo nousi puoli prosenttiyksikköä. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja