Suomen alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue voitti MM-kisojen alkulohkonsa – kohtaa puolivälierässä Ruotsin

Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen jääkiekkomaajoukkue kukisti MM-kilpailujen viimeisessä alkusarjan ottelussa Tshekin maalein 2–1 ja ylsi puhtaalla pelillä lohkonsa ykköseksi. Tyttöleijonat kohtaa torstaiaamuna Suomen aikaa pelattavassa puolivälierässä Ruotsin.

– Kairattiin hyvä voitto, vaikka vähän tiukalle meni Tshekin tasoitettua. Meidän pitää jaksaa pelata koko 60 minuuttia ehjästi ja omalla hyvällä pelillä, Suomen toisen maalin tehnyt Kiira Yrjänen kertoi Jääkiekkoliiton verkkosivuilla.

Elisa Holopainen vei Suomen johtoon toisessa erässä, mutta Tshekki nousi tasoihin kolmisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Yrjänen niittasi loppulukemat tyhjään maaliin, kun Tshekki haki johtomaalia ilman maalivahtia pelaten. Tshekki olisi tarvinnut voiton välttääkseen karsinnat Japanissa pelattavissa MM-kilpailuissa.

Torstain puolivälierä Suomen ja Ruotsin välillä käynnistyy kello 7.30.