10–2! Pikkuleijonat teki selvää jälkeä Norjasta

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkue eteni komeasti Sveitsin MM-turnauksessa puolivälieriin, kun se voitti viimeisen alkulohkopelinsä Norjaa vastaan myöhään tiistaina. Pikkuleijonien voitto tuli maalein 10–2.

Suomi oli jo ensimmäisen erän jälkeen 4–1-johdossa ja takoi vielä neljä maalia toisessa erässä. Kolmannessa erässä Norja sai kirittyä maalin verran ylivoimalla, mutta erän loppupuolella pikkuleijonat laukoi loppulukemat.

Kovimmat maalintekijät olivat kaksia maalia tehneet Kasper Halttunen ja Jesse Kiiskinen. Halttunen lisäksi syötti kaksi maalia ja Kiiskinen yhden. Neljä syöttöpistettä nappasi Aron Kiviharju.

Suomi sijoittui B-alkulohkossa kolmella voitolla ja yhdellä häviöllä toiseksi. Se kohtaa torstaina puolivälierässä A-lohkossa kolmanneksi sijoittuneen Slovakian. B-lohkon ykkönen oli kaikki neljä otteluaan voittanut Yhdysvallat.

Muut puolivälieräparit ovat Yhdysvallat–Tshekki, Kanada–Sveitsi ja Ruotsi–Latvia.