Mainos

Suomelle nuhteita ilmansuojelusta

EU moittii jäsenmaitaan ilmansuojelun kehnosta tasosta. Suomi saa nuhteita jätteidenpolttodirektiivin puutteellisesta toteuttamisesta.

EU pyrkii vähentämään päästöjä mm. otsonikadon hidastamiseksi.

EU:n komissio uhkaa unionin kaikkia jäsenmaita oikeustoimilla ilmansuojeluun liittyvän lainsäädännön laiminlyönnistä. Myös Suomi on saamassa komissiolta ns. perustellun lausunnon eli toisen kirjallisen varoituksen jätteidenpolttodirektiivin puutteellisesta toteuttamisesta. Direktiivi olisi pitänyt saattaa voimaan viime vuoden loppuun mennessä.

Suomen lisäksi myös Ruotsi, Portugali, Kreikka, Italia, Britannia, Saksa ja Belgia ovat komission mukaan myöhässä lainsäädäntöhankkeissaan. Kahden kirjallisen varoituksen jälkeen komissio voi viedä jäsenvaltiot EY-tuomioistuimeen direktiivin toteuttamatta jättämisen takia.

Jätteenpolttodirektiivin lisäksi eri EU-mailla on vaikeuksia myös seitsemän muun ilman- tai ilmastonsuojeluun liittyvän direktiivin kanssa. Direktiivit koskevat mm. ilman häkäpitoisuutta, rikkidioksidin ja typen oksidien kansallisia päästörajoja, polttoaineiden rikkipitoisuutta ja otsonikerroksen suojelua. Niiden osalta komissiolla ei kuitenkaan ole huomauttamista Suomelle.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.