Suomea Isis-järjestön videolla puhunut supolle tuttu

Eilen julkaistulla Isis-terroristijärjestön videolla suomea puhuva mies on ollut suojelupoliisin tiedossa, kertoo viestintäpäällikkö Jyri Rantala.

Videota Rantala kuvailee tyypilliseksi propagandavideoksi, joka antaa ylioptimistisen kuvan kriisialueelta. Hän muistuttaa, että sen on tehnyt terroristijärjestö.

Rantalan mukaan suojelupoliisille ei tullut yllätyksenä, että videolla esiintyy suomea puhuva henkilö. Suomesta on lähtenyt yli neljäkymmentä henkilöä Syyriaan.

- Videolla esiintyvä henkilö ja hänen lähipiirinsä ovat olleet suojelupoliisin tiedossa. Henkilö on suojelupoliisin tietojen mukaan ollut pitkään kriisialueella, Rantala sanoi.

Ääri-islamistisen Isis-terroristijärjestön riveihin on lähtenyt runsaasti taistelijoita Euroopasta. Järjestö on vallannut laajoja alueita Irakista ja Syyriasta ja julistanut perustaneensa kalifaatin valtaamilleen alueilla.

Eilen julkaistu video esitteli elämää niin kutsutussa kalifaatissa. Videolla eri puolilta maailmaa tulleet jihadistit ylistivät jumalaansa ja elämää kalifaatissa.

Isis tunnetaan julmista otteistaan. Se on julkaissut useita videoita internetissä, joilla se väittää teloittavansa vangiksi ottamiaan sotilaita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja