Mainos

Ksml: Supon mukaan Suomi aiempaa useammin esillä Isisin propagandamateriaalissa

Terroristijärjestö on viime aikoina yllyttänyt kannattajiaan tekemään polttoiskuja, kertoo sanomalehti Keskisuomalainen.

Suomi on ollut aiempaa useammin esillä jihadistijärjestö Isisin levittämässä propagandamateriaalissa, kertoo suojelupoliisin (Supo) viestintäpäällikkö Jyri Rantala Keskisuomalaisen sähköpostihaastattelussa.

– Konfliktialueelle matkustaneet vierastaistelijat ovat tehneet Suomea tunnetuksi, Rantala sanoo lehdelle.

Hänen mukaansa Isisin propagandaa käännetään myös suomen kielelle. Viimeksi Supo on päivittänyt Suomea koskevaa terrorismin uhka-arviota vuoden 2015 lopulla ja sen mukaan Suomeen kohdistuva terroriuhka on kohonnut ja monipuolistunut aiempiin vuosiin verrattuna.

Suomi on mukana kansainvälisessä Isisiä vastustavassa yhteistyössä, joka asettaa maamme järjestön näkökulmasta sen vastaisen liittouman osaksi, Rantala sanoo.

Viime aikoina Isis on kehottanut kannattajaan toteuttamaan polttoiskuja ja järjestö on ottanut nimiinsä muun muassa Moskovassa loppuvuodesta tapahtuneen tulipalon. Aiemmat terrori-iskukehotukset ovat koskeneet veitsillä ja ajoneuvoilla tehtäviä iskuja, joita järjestön nimissä on tehty useita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.