Suomalaisyllättäjälle uransa ensimmäiset maailmancup-pisteet – Mäkäräinen säilytti keltaisen liivin

Kaisa Mäkäräinen oli parhaana suomalaisena 26:s ampumahiihdon naisten maailmancupin pikakilpailussa Italian Anterselvassa.

Mäkäräisen mahdollisuudet huippusijoituksiin kariutui ampumapaikoilla. Suomalainen ampui yhteensä kolme ohilaukausta ja jäi kilpailun voittaneesta Norjan Tirill Eckhoffista 1.33,3 minuuttia. Mäkäräinen säilytti maailmancupin johdon.

Saksan Laura Dahlmeier sijoittui toiseksi vain 12 sekuntia Eckhoffille jääneenä. Tshekin Veronika Vitkova sijoittui kolmanneksi. Koko kärkikolmikko selvitti kisan ilman ohilaukauksia.

Suomalaisittain kisan suurin onnistuja oli Laura Toivanen, joka oli 33. Kyseessä oli Toivasen uran paras sijoitus maailmancupissa ja ensimmäinen kerta, kun hän hiihti pisteille. Mari Laukkanen oli 77.

Mäkäräinen ja Toivanen selvittivät tiensä lauantain takaa-ajoon.

16.34: Pääkuva päivitetty