Suomalaisveljesten valmentama sensaatiojoukkue yrittää mahdotonta Saksassa: "Me pelataan niin sanotusti talon rahoilla"

10:00
Videolla Tulosruudun tuore juttu Tuomas Iisalon luotsaamasta Crailsheimista ja Bundesliigan lopputurnauksesta.

Koripallon Bundesliiga jatkaa kauttaan lajin ensimmäisenä huippusarjana. Saksassa on käynnissä pienimuotoinen suomalaisvalmentajien invaasio.

Ennen koronaviruksen rikkomaa kevättä kauden sensaatiomaisin tarina oli Tuomas Iisalon valmentaman pienen ja sympaattisen Merlins Crailsheimin kolmas sija ennen runkosarjan keskeyttämistä.

Iisalon mukaan on selvää, että minimibudjetilla operoivan joukkueen yllättävä menestys on seurahistorian suurin saavutus.

– Paikkakunnalle se on ollut tietenkin mahtava juttu ja myös iso uutinen saksalaisessa koripalloilussa. Se, miten me pystyttiin se vielä tekemään, oli hieno tarina. Se tapahtui sellaisen energisyyden, taistelun ja hyvän joukkuepelaamisen avulla, Iisalo kertaa Tulosruudulle.

Nyt Tuomas Iisalo ja hänen apuvalmentajaveljensä Joonas Iisalo ovat kauden huipennuksen alkaessa liki mahdottoman tehtävän edessä.

Crailsheim lähtee Münchenissä pelattavaan kauden päättävään kymmenen joukkueen lopputurnaukseen ilman lukuisia ulkomaalaisvahvistuksiaan.

Koronaviruspandemia on syönyt kokoonpanoa, kun pelaajia on lähtenyt maailmalle kotimaihinsa.

– Tämänhetkinen joukkueemme ei ole millään tavalla kilpailukykyinen. Saamme yhden, maksimissaan kaksi, ulkomaalaisvahvistusta mukaan, ja sitten meillä on kaksi uutta saksalaista pelaajaa. Näiden pelaajien avulla saamme joukkueeseen 10 pelaajaa, joista kaksi on meidän omaa U19-joukkueen pelaajaa, Iisalo valottaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Tulosruudun haastattelussa Iisalo ei kuitenkaan nakkaa kirvestä kaivoon.

– Me ollaan siinä mielessä hyvässä tilanteessa, että kaikki odottavat Bayernin voittavan. Meillä on pelkästään voitettavaa näissä otteluissa.

– Me pelataan niin sanotusti talon rahoilla näissä matseissa, Iisalo pelkistää.

Toden totta, Bundesliigan mestariksi poikkeuksellisessa lopputurnauksessa ainoastaan Petteri Koposen Bayern München on ennakkosuosikki.

Tähtitakamies Koposen Bayern ja Iisalojen Crailsheim kohtaavat toisensa maanantaina, lopputurnauksen toisissa otteluissaan.

– Kyllä mä toivon, että me pystytään voittamaan se, mutta ei se helppoa tule olemaan missään nimessä. Tuomas ja Joonas ovat tehneet mahtavaa duunia koko kauden, ja he pelaavat hienoa korista. Yksi niistä yllättäjäjoukkueista tänä vuonna Bundesliigassa, Koponen tuumaa Tulosruudulle.

Crailsheimin urakka lopputurnauksessa alkaa lauantaina Göttingenia vastaan, kun taas Bayern kohtaa samana iltana Ratiopharm Ulmin, jonka apuvalmentajana häärää suomalainen Daniel Jansson.

Sinivalkoinen väri on Bundesliigan valmennusosastolla muutenkin hienosti edustettuna, sillä lopputurnauksen toisessa lohkossa pelaavan Skyliners Frankfurtin yksi apuluotseista on suomalainen Daniel Herbert, legendaarisen valmentajan Gordon Herbertin poika.

Miten kummassa suomalaiset koripallovalmentajat ovat onnistuneet valloittamaan Saksan pääsarjan tällä laajuudella?

– Suomessa on aika terve valmennuskoulutuslinja. Me ollaan kaikki myös enemmän tai vähemmän sellaista sukupolvea, jolla on auennut mahdollisuudet tehdä tätä täysipäiväisesti, Iisalo summaa.

Bundesliigan kolmeviikkoinen lopputurnaus pelataan 6.–28. kesäkuuta Münchenissä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja