Suomalaisvalmentaja huhkii koronakriisin aikana F1-kuskinsa kanssa ulkomailla: "Asumme kuin pariskunta täällä"

5:35
Suomalainen Pyry Salmela toimii F1-kuski Pierre Gaslyn kuntovalmentajana.

Suomalainen kuntovalmentaja Pyry Salmela ja Alpa Taurin ranskalainen F1-kuski Pierre Gasly huhkivat koronaviruspandemian aikana hommia Dubaissa. Salmela heittää kaksikon tiiviistä yhteiselosta huumoriakin.

Kun F1-kauden avauskisaksi kaavailtu Australian GP peruttiin viime hetkillä maaliskuun puolivälissä, Salmela ja Gasly päättivät sunnata Dubaihin ja seurata koronatilanteen kehittymistä.

– Kun näimme, että tilanne menee pahaksi Ranskassa ja Italiassa, ajattelimme, että nyt varmaan kannattaa reagoida. Päätimme tänne. Voi sanoa, että tähän asti se on ollut hyvä ratkaisu, Salmela kuvaili Mervi Kalliolle C Moren Urheilusuorassa.

Salmelan ja Gaslyn arki on luistanut mallikkaasti.

– Me asumme kuin pariskunta täällä, olemme kämppiksiä. Aamu aloitetaan niin, että kokataan hyvät aamupalat, sitten treenaillaan ja syödään taas. Iltapäivällä on yleensä suhteellisen aktiivista ja töitä riittää.

Salmela alleviivaa, että itsensä kehittäminen ei lopu koskaan, ja kaksikko keksii alati tekemistä.

– Illalla sitten yritetään chillata, katsoa Netflixiä ja tehdä hyvää ruokaa.

"Asenne on aina oma valinta"

Kun F1-kauden aloitus venyy eikä ajankohtaa tiedä kukaan, kuskit joutuvat uudenlaisten haasteiden eteen. Fyysisestikin raskas formuloiden ajaminen on Salmelan mukaan "viimeisen päälle taitolaji", minkä myötä kolmen–neljän kuukauden tauosta tulee kova pala.

– Jos ajatellaan, että laitetaan taistoluistelija yhtäkkiä kylmiltään tekemään ohjelma kilpailuun, se tulee olemaan aika haastava tilanne. Toisaalta yritämme nähdä tämän mahdollisuutena, ja sen takia jäimme tänne näin. On palattu perusjuttuihin ja tehdään ne hyvällä laadulla. Ollaan sitten valmiimpana kuin koskaan ennen.

– Asenne on kuitenkin aina oma valinta, Salmela korostaa.

C Moren Urheilusuora maanantaista perjantaihin klo 19.30!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja