Suomalaisvahdille tulikaste NHL:ssä – syrjäytti maanmiehensä tolppien välistä

Suomalaisvahti Eetu Mäkiniemi koppasi ensimmäiset torjuntansa NHL-jäällä, kun kutsu tolppien väliin kävi San Josen ja Vancouverin välisen ottelun kolmannessa erässä.

Juniorivuotensa valtaosin Jokereissa torjunut Mäkiniemi debytoi erän verran, kun läntisen konferenssin kohtaamisessa San Jose hävisi Vancouverille jatkoajan loppuhetkillä.

Suomalaisdebytantti sysäsi maanmiehensä Kaapo Kähkösen luukkuvahdiksi.

Mäkiniemi vaihdettiin maalin, kun Vancouver johti ottelu 4–3. Suomalaisvahdin vaihtaminen piristi hetkellisesti Sharksia, ja joukkue karkasikin johtoon päätöserässä. Andrei Kuzmenko kuitenkin iski ensimmäisen kiekon Mäkiniemen taakse NHL-tasolla.

Jatkoajan viimeisellä minuutilla Elias Pettersson ratkaisi ottelun kanadalaisjoukkueen hyväksi. Loppulukemat 6–5.

Mäkiniemi siirtyi Pohjois-Amerikkaan Tampereen Ilveksestä kaudeksi 2021–22. Viime kaudella AHL:ssä Chicago Wolvesissa hän torjui 14 ottelua.

Kesällä siirto kävi San Josen organisaatioon. AHL-joukkue San Jose Barracudan maalilla on kertynyt tilille 12 ottelua. Mäkiniemi kutsuttiin eilen NHL-joukkueen mukaan.