Patrik Laine niittasi kahdesti, Columbukselle kerrassaan hurja kylvetys – avauserässä rikottiin NHL-seuraennätyksiä

Tulosruudun raportti Columbuksen kiirastulesta.

Jääkiekon NHL:ssä Columbus Blue Jacketsin Patrik Laineen kaksi maalia olivat laiha lohtu, kun Buffalo Sabres nöyryytti Columbusta urakalla. Buffalo haki 9–4-vierasvoiton Ohiosta. Buffalon ykkösnimi ottelussa oli Tage Thompson, joka teki ottelussa peräti viisi maalia ja antoi yhden maalisyötön.

Buffalo aloitti ottelun vahvasti ja johti avauserän jälkeen ottelua jo 6–0. Buffalon siirryttyä 3–0-johtoon Columbus vaihtoi maalivahtia, ja Joonas Korpisalo sai tehdä tilaa Elvis Merzlikinsille. Latvialaismaalivahti ei onnistunut kääntämään peliä, vaan hänet vaihdettiin toisen erän jälkeen takaisin Korpisaloon.

Merzlikins antautui ottelussa kuusi kertaa. Laineen ohella myös Columbuksen Gustav Nyquist teki kaksi maalia.

Buffalon Thompson iski avauserässä peräti neljä osumaa. Kyseessä on Sabresin seuraennätys. Kun ensimmäisellä kaksikymppisellä mukaan tarttui vielä syöttöpistekin, meni myös yhden erän piste-ennätys seuratasolla uuteen uskoon.

Buffalon pelaajista Thompsonin ohella Alex Tuch (1+3) ja Jeff Skinner (0+4) keräsivät kovat tehot. Joukkueen suomalaisista puolustaja Henri Jokiharju jäi pisteittä, mutta tahkosi kaukalossa lähes 24 minuuttia. Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen puolestaan torjui 20 laukausta.

Ristolaisen Philadelphian vaikeat ajat jatkuvat - nyt voiton vei Washington

Philadelphia Flyers palasi taas tappioiden tielle, kun Washington Capitals haki Philadelphiasta 4–1-vierasvoiton. Tappio oli Philadelphialle jo kolmas joulukuussa.

Washingtonin ykkösnimi oli joukkueen venäläistähti Aleksandr Ovetshkin, joka teki kaksi maalia. Ovetshkinin kuluvan kauden maalisaldo on nyt 15.

Philadelphian takalinjoilla Rasmus Ristolainen jäi ilman tehopisteitä. Suomalainen on edelleen ilman kauden avauspistettä.