Suomalaisuimarit tykittivät tuplasti Suomen ennätyksiä EM-altaassa

Uimarit Matti Mattsson ja Fanny Teijonsalo äityivät kelpo vireeseen pitkän radan EM-kilpailuissa Unkarin Budapestissä ja työllistivät tuplasti ennätyskirjojen ylläpitäjiä. Mattsson ui Suomen ennätyksen jo miesten 100 metrin rintauinnin alkuerissä (1.00,04) ja painoi ajan alle minuuttiin välierässä. Aika 59,99 riitti välierien 13:nneksi.

– Alle minuutin meni vihdoin ja viimein. Aika monta vuotta sitä on tahkonu ja nyt se on realistisoitunut. Jälkimmäinen finsta (50m) oli taas hyvä, mutta se ensimmäisessä pintaantumisessa on tekemistä vielä keskiviikolle, Mattsson summasi Uimaliiton Twitter-viestissä.

Teijonsalo teki Suomen ennätyksen naisten 50 metrin vapaauinnin alkuerissä ja ylsi hänkin ennätysvauhtiin illan välierässä. Teijonsalo oli illan ajallaan 24,81 välierien kymmenes. Hän jäi niukasti Tokion olympialaisten tulosrajasta 24,77. Aamun alkuerissä nainen ui 24,86.

– Vähän ristiriitaiset fiilikset jäi. Totta kai oma ennätys, SE ja oma paras sijoitus EM-kilpailuissa tähän asti oli hyvä, mutta olympiaraja ja finaalipaikka kaivelee. Tiedän, että olympiaraja oli otettavissa, niin ei voi ihan täysin olla tyytyväinen, Teijonsalo kertoi.

Ennätysajoista huolimatta finaalipaikat lipesivät suomalaisilta muille.

Juttua päivitetty 17.5. kello 20.35. Lisätty Mattssonin ja Teijonsalon kommentit.

Juttua päivitetty 17.5. kello 21.08. Korjattu Mattssonin loppuajaksi 59.99.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja