EM-kisoissa pamahti kaksi Suomen ennätystä – Matti Mattsson takoo jälleen

Suomalaisuimarit Fanny Teijonsalo ja Matti Mattsson olivat hyvässä vauhdissa uinnin pitkän radan EM-kisojen avauspäivän alkueräuinneissa. Teijonsalo alitti naisten 50 metrin vapaauinnissa Mimosa Jallow'n nimissä olleen Suomen ennätyksen, ja Mattsson pääsi myös SE-vauhtiin kohentamalla omissa nimissään ollutta maan ennätysaikaa 100 metrin rintauinnissa.

Teijonsalo kellotti Budapestissa ajan 24,86, kun Jallow'n vuonna 2018 uima SE oli 24,90. Teijonsalo oli alkuerien yhdeksäs, ja hän jatkaa illan semifinaaleihin.

– Tosi hyvä fiilis. Ensimmäinen henkilökohtainen SE. Levättiin tänne ja taso nousi. Varmistui, että ollaan kunnossa. Kun nyt saisi siitä sen kympän (sekunnin kymmenyksen) pois. Kyllä tänne olympiarajaa tultiin hakemaan eikä pelkkää SE:tä, Teijonsalo totesi Uimaliiton Twitter-tilillä.

Mattsson oli alkuerien 14:s ajallaan 1.00,04, hänen huhtikuussa uimansa SE-aika parantui 0,42 sekunnilla. Paikka välieriin aukesi "ok startilla".

– Se oli ihan semmoinen ok startti. Minuutin alitus alkaa olla aika lähellä. Vähän ehkä teknisesti hätiköity, mutta aina 100 metriä on vaikeampi. Alku oli ehkä vähän turhan terävää, mutta käännöksen jälkeen kulki hyvin, Mattsson kuvaili Uimaliiton Twitterissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja