Suomalaistoimittaja muistelee kohtaamisiaan Tina Turnerin kanssa: "Räväkkä rautarouva"

2:14
Tina Turner MTV:n haastattelussa elokuussa 2000 – katso uutisjuttu!

Toimittaja Timo Repo on haastatellut Tina Turneria kahdesti.

Keskiviikkoiltana Suomen aikaa uutisoitiin, että laulaja Tina Turner on kuollut 83-vuotiaana. Rock'n' rollin kuningattareksi tituleerattu Turner menehtyi pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana kotonaan Sveitsin Küsnachtissa.

Uutinen Turnerin kuolemasta saavutti myös pitkän linjan toimittaja Timo Repon, joka on haastatellut laulajatähteä kahteen otteeseen, kerran Pariisissa ja kerran Zürichissa. Repo muistaa, että toisella haastattelukerralla 2000-luvun kieppeillä, kun Turner oli noin 60-vuotias, laulajatähti totesi, että hän taitaa vetää parhaillaan viimeistä kiertuettaan.

Viimeisen kiertueensa laulaja heitti lopulta vuonna 2008.

– Turner sanoi, että musiikki pitää hänet nuorekkaana ja saa hänen sydämensä sykkimään, Repo muistelee MTV Uutisille.

Repo muistaa Turnerin olleen kasvotusten sympaattinen, avoin ja puhelias. Ensitapaamisella Turner myös kehui suomalaisten olevan "mageita ihmisiä".

– Hän oli ihminen, joka oli kiinnostunut avoimesti muista ihmisistä. Jos hänelle kertoi tarinan, myös hän kertoi omasta elämästään mielenkiintoisen tarinan, hän muistaa.

Lukuisia maailmantähtiä uransa aikana haastatellut Repo suhtautuu ihmisiin ihmisinä huolimatta siitä, kuinka tunnettu henkilö on kyseessä. Hänelle ratkaisevana tekijänä toimii tunnettuuden sijaan elämänkokemus ja ihmisten tarinat. 

Repo kertoo, että Turnerin kohdalla huomasi kyseessä olevan iso persoona.

– Ihminen, joka oli elänyt ja kokenut paljon. Jos pitäisi sanoa, niin räväkkä rautarouva, hän kuvailee Turneria.

Repo sai kuulla Turnerin siirtyneen ajasta ikuisuuteen ollessaan golfaamassa. Suru-uutisen hänelle kertoi golf-valmentaja.

– Sanoin, että mitä helvettiä, ei ole totta, hän kertaa.

Turnerin tavannut Repo tunsi, että laulajan poismenon myötä poistui myös palanen hänen omaa historiaansa. Ei kaksikko toki ystäviä ollut, vaan Repo oli ainoastaan viettänyt elämästään pienen hetken Turnerin seurassa töitä tehden. Se kuitenkin riitti luomaan erityisen tunteen.

– Se on minun elämästäni ja 35-vuotisesta media- ja tv-urastani yksi siivu pois. Ajattelen asian näin, hän sanoo.

Repo toivoo, että Turnerin myötä maailmaan jäi sanoma siitä, että unelmiin täytyy uskoa ja että ihmisellä on mahdollisuus, tuli hän millaisista lähtökohdista tahansa. Hän peräänkuuluttaa myös Turnerin musiikin voimaa.

– Hän yhdisti ihmisiä. Tina oli ihminen, joka rikkoi rajoja ja osasi kunnioittaa ihmisiä, Repo summaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja