Suomalaistoimittaja koki Michael Schumacherin tylyn luonteen – uran päättyminen toi selityksen mestarin käytökselle

Michael Schumacher tunnettiin kilpa-ajajana täydellisyyden tavoittelijana eikä hän kisakauden aikana juuri uhrannut ajatusta ympärillään toimivien ihmisten syleilyyn. Turun Sanomien toimittajana pitkään maailmaa kiertänyt Heikki Kulta sai osansa saksalaisen kylmäkiskoisuudesta.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Italian GP viikonloppuna

Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Italian GP klo 16.00, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

MTV3:n Formulasirkus-ohjelma vieraili ennen Italian Monzan kisaviikonloppua Schumacherin vasta-avatussa museossa Kölnissä, jossa on esillä seitsenkertaisen maailmanmestarin ikonisia kisa-autoja ja muuta välineistöä.

Schumacherin ensimmäisestä mestaruuskaudesta 1994 asti F1-toimittajana kisakalenteria kiertänyt Heikki Kulta sai saksalaiskuskilta penseää kohtelua.

– Minähän olin koko ajan tavallaan siinä vastaleirissä Mika Häkkisen puolella ja Michael oli minua kohtaan aika välinpitämätön, Kulta kertoo viikon Formulasirkuksessa.

Schumacheria pidettiin viileydessään jopa tunteettomana ihmisenä, mutta Kulta sai vuosia myöhemmin täysin uuden käsityksen miehestä.

– Täällä (Monzassa) 18 vuotta sitten vuonna 2000, kun hän sivusi Ayrton Sennan 41 voittoa, hän alkoi itkeä voittoseremoniassa ja Mika Häkkinen lohdutteli häntä. Se paljasti silloin, että kyllä siinä miehessä hyvin syvällä ne tunteetkin olivat, Kulta sanoo.

– Itse asiassa jälkikäteen sitten selvisikin, että oli paljonkin tunteita. Hänestä yksi saksalainen toimittaja sanoi minulle, että uransa jälkeen hän pyysi jopa anteeksi, että oli ollut niin tyly.

– Silloin kun keskittyy mestaruuteen, ei voi ajatella mitään muita tunteita. On hyvin tyly kaikille ulkopuolisille. Mielestäni se oli hyvä selitys siihen, Kulta pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat