Suomalaisten syyttävä sormi osoittaa kotiin: Kouluhäirikkö on huonosti kasvatettu!

YouGov Finlandin kyselytutkimus paljastaa vanhempien syyttävän koululevottomuuksista kotikasvatuksen puutetta.

Tuore kyselytutkimus kertoo karua kieltä koulujen tilanteesta. Jopa 85 % tutkimukseen vastanneista on sitä mieltä, että peruskoulun opettajilta on viety mahdollisuudet pitää yllä järjestystä koululuokissa.

Kouluikäisten lasten vanhemmista 85 % koki, että opettajilla on liian vähän toimivaltuuksia puuttua koulutyötä häiritsevien oppilaiden käytökseen.

Huono kotikasvatus perimmäinen syy

Pitkään käyty keskustelu, siitä onko vika koulun vai kodin, sai kyselytutkimuksesta lisävalotusta. YouGov Finlandin ja Viestintätoimisto Deskin tekemään kyselytutkimukseen vastanneista 44 % koki levottomuuksien ja häiriköinnin pohjimmaiseksi syyksi puutteellisen tai huonon kotikasvatuksen.

Kouluikäisten lasten vanhemmista kotikasvatusta syytti kaksi viidesosaa. Selvä ero oli myös miesten ja naisten välillä. Lähes puolet miehistä koki kasvatuksen puutteen syypääksi, kun naisista sama luku oli 40 %.

Toiseksi suurin joukko nosti syyksi liian suuret luokkakoot: naisista hieman alle kolmannes oli tätä mieltä, miesten kohdalla sama luku oli vain 16 %. Opettajien toimivaltakysymys nousi vasta kolmanneksi, sillä kaikista vastanneista hieman alle 20 % nosti tämän keskeisimmäksi syyksi.

Tutkimukseen vastasi 1006 18-74-vuotiasta suomalaista. Tiedot kerättiin web-kyselynä 5.9. – 9.9.2012 välisenä aikana YouGov Groupin kuluttajapaneelissa. Paneeliin kuuluu 25.000 suomalaista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja