Suomalaisten suositut sisustustrendit lämmittävät

Kylmä ja kliininen vaalea on trendiasiantuntijoiden mukaan väistynyt. Nyt halutaan iloa, lämpöä ja rentoa positiivisuutta.

Trendiasiantuntija Asko Ahokkaan mukaan tämän päivän trendejä sisustamisessa ovat rentous, käytännöllisyys, yksinkertaisuus ja funktionaalisuus.

Kylmän valkean kliinisyyden sijaan uusi sisustajasukupolvi haluaa lämpöä, iloa ja positiivisuutta.

Ahokasta itseään kiinnostaa elastisuus, niin pinnoissa kuin kaupunkisuunnittelussakin. Elastisuudella Ahokas tarkoittaa sitä, että esimerkiksi rakennus mukautuu ympäristöön tai ihmisten tarpeiden mukaan.

–Innovatiiviset materiaalit voisivat mahdollistaa sen, että ehkä rakennus voisi hikoilla kuumalla ja taas vastaavasti pitää kylmällä lämmön sisällä, Ahokas heittää.

Tällä hetkellä Forma-messujen toimitusjohtajan Arja Tammen mukaan sisustamisessa ei seurata varsinaisesti mitään tiettyä trendiä.

–On muodikasta hakea omaa sisustustyyliä. Ollaan enemmän life style -ajattelussa kuin pelkissä tyyleissä.

Muotoilija Eeva Lithovius vannoo kierrätysmateriaalien ja luonnonmateriaalien nimiin ja käyttää niitä paljon myös omassa suunnittelutyössään.

–Pidän siitä ajatuksesta, että huonekalu syntyy suoraan metsästä. Sisustuksessa trendit tekevät jatkuvasti aaltoliikettä ja luonnonmateriaalien käyttö on ollut jo pitkäikäinen trendi. Se mikä on uutta, on "raffimpien" materiaalien käyttö, Lithovius pohtii.

Hänen mukaansa asiakkaat usein koskettelevat huonekalujen pintoja. Luonnonmateriaalit tuntuvat aidommilta ja oikeammilta. Lisäksi puu patinoituu kauniisti ja sen pinnan voi helposti uudistaa hiomalla.

STT–Satu Hotakainen

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja