Suomalaisten suosikkimerkiltä ensimmäinen sporttinen katumaasturi – konepellin alla muikean tehokas diesel

0:56

Skoda on esitellyt pariisin autonäyttelyssä Skoda Kodiaq RS:n ja sen yhteydessä saatavan historiansa tehokkaimman dieselemoottorin.

Volkswagen-konsernin merkeistä ydinbrändi VW jättäytyi kokonaan pois Pariisin automessuilta ja Audin osastoa isännöi paikallinen diileri. 

Katso pääkuvan videolta, miltä uusi Kodiaq RS näyttää.

Skoda päätti tehdä toisin: se pyrkii tosissaan Ranskan markkinoille, ja mikäpä olisi parempi paikka esitellä uutuuksia kuin miljoonayleisön keräävä autonäyttely.

Kodiaq RS on tsekkimerkin uusin lippulaiva. Kaksoisahdetussa dieselmoottorissa on tehoa 240 hevosvoimaa ja vääntöä 500 newtonmetriä. Skoda kertookin sen olevan merkin historian tehokkain dieselmoottori.

Auto kiihtyy nollasta sataan seitsemässä sekunnissa ja huippunopeus on 220 kilometriä tunnissa, ja se on saatavilla joko viisi- tai seitsenpaikkaisena.

RS-mallin erottaa muista Kodiaqeista erilaisista puskureista ja mustista yksityiskohdista, joita ovat esimerkiksi jäähdyttimen säleikkö, sivulasien kehykset ja ulkopeilikotelot.

Auto on luonnollisesti nelivetoinen ja siinä on mukautuva alustan säätöjärjestelmä. Vakiovarusteena on 20-tuumaiset kevytmetallivanteet.

Sisällä penkeissä on värikkäät tikkaukset, alcantaraa ja nahkaa sekä vRS-logot. Mittaristo on digitaalinen.

Skoda esittelee parhaillaan käynnissä olevilla Pariisin automessuilla myös Vision RS -konseptin sekä Sportline- ja Scout-versiot Karoq-katumaasturista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja