Mainos

Suomalaisten Plan-kummilapset pahimmilla tuhoalueilla Filippiineillä

Kehitysyhteistyöjärjestö Plan Suomi pelkää kummilasten kohtaloa Filippiineillä.

Suomalaisilla on saaristovaltiossa 589 Plan-kummilasta.

– Kaikki Planin ohjelma-alueet sijaitsevat taifuunin vaikutusalueilla ja kaksi niistä sijaitsee pahimmilla tuhoalueilla Samarin ja Leyten saarilla, sanoo Plan Suomen pääsihteeri Ossi Heinänen.

– Emme voi vielä tarkkaan sanoa, kuinka moni kummilapsista on pahimmilla tuhoalueilla, mutta tämän hetken tietojen mukaan suuri osa.

Kuten muillakaan avustusjärjestöillä, Planillakaan ei ole toistaiseksi tietoa katastrofin tarkoista vaikutuksista. Tarkempaa tietoa voi saada vasta sen jälkeen, kun avustustyöntekijät pääsevät katastrofialueille. Heinäsen mukaan Plan Filippiinien työntekijät menevät henkilökohtaisesti järjestön ohjelma-alueille selvittämään kummilasten kohtaloa.

Plan Suomi pyrkii pitämään suomalaiset kummit ajan tasalla filippiiniläisten kummilapsien tilanteesta. Tällä hetkellä suomalaiskummi voi antaa rahallista tukea katastrofikeräyksiin ja toivoa parasta.

– Tällä hetkellä ei voi olla kirjeitse yhteydessä lapseen, mutta kun tilanne selviää, kummikirjeenvaihto lasten kanssa on entistä tärkeämpää.

Kaikkiaan Filippiineillä on 40 000 Planin kummilasta. 

Näin voit auttaa:


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.