Mainos

Indonesia passittaa ulkomaiset avustustyöntekijät pois – "Miksi heillä olisi täällä ulkomaalaisia järjestöjä?"

Indonesia on pyytänyt ulkomaisia avustustyöntekijöitä lähtemään maasta. Paikalle ovat saaneet jäädä ainoastaan kansainväliset järjestöt, joilla on paikallinen osasto Indonesiassa. Asiasta kertoo esimerkiksi The Guardian -lehti.

Avustustyöntekijät saapuivat Indonesian Sulawesin saarelle, kun tuhoisa maanjäristys ja sitä seurannut tsunami iskivät alueelle. Nyt Indonesia on pyytänyt, että ulkomaiset avustustyöntekijät jättävät pelastustyöt paikallisille. 

Ilmoitus on herättänyt huolta siitä, että kansalaisjärjestöjen mahdollisuudet auttaa heikentyvät. 

The Guardian-lehden mukaan World Visionin johtaja Tim Costellon mielestä Indonesian ilmoitus on hyvin outo. Se tarkoittaa hänen mukaansa sitä, että paikallisia työntekijöitä ja vapaaehtoistoimijoita ei pystytä tukemaan ulkomaisten työntekijöiden voimin. 

Päätöstä myös puolustetaan

The Guardian -lehden haastattelema kansainvälisen kansalaisjärjestön työntekijä kertoo, että Indonesian päätös suosia paikallisia työntekijöitä on normaalia.

– Meillä ei ole Australiassa indonesialaista kansalaisjärjestöä, joten miksi heillä olisi täällä australialaisia kansalaisjärjestöjä? Siinä on turvallisuuteen ja verotukseen liittyviä ongelmia, nimettömänä pysyvä työntekijä kuvailee.

Työntekijän mukaan ainoastaan muutamat tehtävät vaativat erityisiä teknisiä taitoja. Kaikkiin muihin tehtäviin on hänen mukaansa järkevämpää palkata paikallisia tekijöitä. 

Myös Australian kansainvälisen kehityksen neuvoston Jen Clancy toteaa lehden mukaan, että kansainvälisten kansalaisjärjestöjen ei pidä käyttäytyä holhoavasti ja ottaa pelastusoperaatioita haltuunsa. Clancy muistuttaa, että paikallisilla järjestöillä on myös merkittävä määrä kapasiteettia toimia.

Indonesian Sulawesin saarella tapahtuneet luonnonkatastrofit ovat tähän mennessä tappaneet yli 2 000 ihmistä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja