Suomalaisten ikimuistoisimmat kosintatarinat: "Hän polvistui minun ja kallionreunan väliin"

MTV Lifestylen lukijat paljastivat hauskimmat, romanttisimmat ja erikoisimmat kosintatarinansa.

Pyysimme lukijoitamme kertomaan tarinan unohtumattomasta kosinnastaan. Samalla myös pyysimme heitä paljastamaan haaveensa kosintaan liittyen. 

”Kävisikö kesäkuun ensimmäinen päivä?”

”Menimme siskoni kanssa poikakaverini keikalle Apollo-live klubille. Illan edetessä toinen laulajista ilmoitti, että rumpalilla olisi vähän asiaa ja jotain kysyttävää. Minut ohjattiin lavalle ja ruudulle tuli Jenni merry mii ja sitten hän polvistui ja kysyi tuletko vaimokseni. Kaikki paikallaolijat kiljuivat. Sisko oli iloinen, kun oli empimisen jälkeen lähtenyt mukaan. Hääjärjestelyt ovat alkaneet, kirkko on varattu ja kesäkuussa juhlitaan.”

– Jenni, 27

”Mieheni kosi minua ottamalla kalenterin käsiinsä. Hän selasi kalenteria aikansa ja kysyi ”kävisikö kesäkuun ensimmäinen päivä?” Kysyin häneltä, että "ai mikä". Ja hän vastasi ytimekkäästi ”no mentäisiin naimisiin.” Tässä sitä ollaan suhteellisen vähän aikaa naimisissa oltu. Kolme ihanaa lasta ja matka jatkuu vieläkin.”

– Vippe, 46

”Olimme ulkomaan matkalla. Mieheni halusi viedä minut katsomaan auringonnousua korkealle kalliolle, meren ääreen. Siellä ollessamme hän polvistui minun ja kallionreunan väliin ja pyysi minua vaimokseen. Riemunhalaus oli aika varovainen: Näen yhä välillä painajaisia siitä, että olisin vahingossa innoissani hypännyt hänen syliinsä ja hän tai me olisimme tippuneet alas. Siirryimme sitten taaksepäin…”

– Onnellisesti naimisissa, 38

Riita päätyikin kosintaan


Kaikkien aikojen kosinta -ohjelman ensimmäisessä jaksossa nähtiin häikäisevä leffateatterikosinta.

”Edesmennyt appiukkoni sanoi miehelleni, että jos haluat minusta vaimon, niin sylje silmilleni ja ku... kintuilleni, jos en ole asiasta moksiskaan, niin ota siitä vaimo itsellesi. Tätä nykyään aviossa jo kyseisen miehen kanssa 33 vuotta, kaksi lasta ja 2 lapsenlasta.”

– Ramona, 52

”Ex-aviomieheni, silloinen avomieheni, haastoi riitaa pari päivää kanssani siihen pisteeseen saakka, että olin varma, että eroamme. Kyse oli kuitenkin vain hämäyksestä ja eräänä yönä töistä tultuaan hän alkoikin jutella vakavasti ja kaivoi yhtäkkiä esiin sormukset. Siinä meikä ihmetteli valkoisissa Snoopy-alkkareissa, että onko tämä piilokamera. Mielessä välähti myös Mr. Bean -jakso, jossa Beanin tyttöystävä vihjaili sormuksista korukaupan ikkunassa ja Mr. Bean ostikin ikkunassa näkyneet taulukoukut. Kesti hetken ennen kuin ymmärsin, että rasiassa todella olivat sormukset. Needless to say, toivon että seuraava kosinta sujuu romanttisemmin. Silloin seuraavan päivän tuparit kuitenkin muuttuivat kihlajaisjuhliksi.”

– Snoopy, 29

”Tulin kotiin kiireessä, halusin nopeasti uimastadikalle, kuten sovittu. Pieni 20 neliön yksiö neljännessä kerroksessa (ei hissiä) oli tukahduttavan kuuma. Mies makoili rennosti sängyllä. Ärsytti, koska piti olla jo menossa. Vaihdoin vaatteita lennossa, uikkaria alle, jotain päälle. Pakkasin pyyhettä ja pesuaineita. Ja koko ajan se mies vaatii tulemaan sinne sängylle kanssaan. Todella ärsyttävää. Lopulta on pakko antaa periksi. Istun sängylle koomisissa varusteissa; puolet uima-asusta makkarana vatsalla, mekko kaulassa pitkin selkää roikkuen. No mitä nyt! Mies kaivaa sormusrasian tyynyn alta: Tuletko vaimokseni?”

– Kiireinen, 34


Kaikkien aikojen kosinta -ohjelman toisessa jaksossa ei jännitystä uupunut.

”Riideltiin ja mies lähti ovet paukkuen ulos ja kun hän tuli takaisin, kysyi niiskuttaen että mentäisiinkö kihloihin, hän ei halua menettää minua. Ei ollut perinteinen polvilla kosiminen, mitä mieheni useasti sen jälkeen harmitteli. Mutta hän korjasi tilanteen reilun vuoden päästä. Muutimme Turkuun opiskelemaan, olimme käyneet ulkona syömässä ja sen jälkeen mieheni raahasi minut Aurajoen rantaan ja polvistui ja kysyi uudelleen, omasta mielestään ”oikeaoppisesti”. Joku huikkasi jalkakäytävältä ”onnea.”

– Naimisissa, 34

Tällaisista kosinnoista haaveillaan

”Lähtisimme miehen kanssa jonnekin aurinkorannalle lomalle. Siellä auringon laskiessa hän veisi minut rannalle katsomaan auringonlaskua ja sinne olisi järjestetty pöytä, skumppaa, jotain hyvää syötävää ja mies polvistuisi eteeni ja kosisi. Voisimme nauttia kuohuvaa ikuisen lupauksen kunniaksi ja ihastella näyttävää auringonlaskua.”

– Romantikko, 22

”Unelmieni kosinta olisi intiimi, kaavoja noudattamaton ja vilpitön. Vähemmän mieluisa olisi suurieleinen ja teatraalinen spektaakkeli.”

– Lovefool, 40

”Kynttilöitä, ruusuja, kuoharia ja mies polvistuu eteeni. Tietenkin miehellä tulisi olla timanttisormus ja auringonlasku taustalla eli perinteinen kliseinen yltiöromanttinen kosinta.”

– Nina, 29


Rakkaimpansa eteen täytyy nähdä paljon vaivaa.

Kaikkien aikojen kosinta tiistaisin AVAlla klo 21.30.

MTV3-kanavalla Kaikkien aikojen kosinta -ohjelma tiistaisin klo 20.05.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja