Mainos

Suomalaisten auttamishalu on kasvanut – keräyksiä eri puolilla maata

Suomalaisten halu auttaa turvapaikanhakijoita on kasvanut viime päivinä. Eri puolille maata on perustettu tukiyhdistyksiä, jotka keräävät peittoja, patjoja, vaatteita ja hygieniatarvikkeita maahantulijoille.

Oulussa turvapaikanhakijoiden auttamisinto on äitynyt jo niin suureksi, että keräys piti keskeyttää hetkeksi.

– Ihan uskomatonta miten ihmiset ovat lähteneet mukaan! Täällä Toppilan keräyspisteellä on käynyt jo satoja ihmisiä, kuvailee Oulun vastaanottokeskusten tukiyhdistyksen hallituksen jäsen Mikko Saukkonen.

Itse asiassa tavaraa on tullut niin paljon, että keräys on pitänyt keskeyttää.

– Nyt on kaikki paikat täynnä ja ensin pitää lajitella tämä tavaramäärä, esittelee Saukkonen täpötäyttä Toppila Centerin varastoa.

Lajittelemassa on joukko ihmisiä, miehiä ja naisia, onpa joukossa lapsiakin. Venla Leppänen tuli mukaan ex tempore kesken opiskelupäivän.

– Kävelin tähän ihan pari tuntia sitten sisään. Tämä asia on koskettanut niin, että mielelläni teen jotain konkreettista, sanoo Leppänen.

Patjaryhmässä 6000 jäsentä

Oulussa tukiyhdistyksen patja- ja peittoryhmässä on jo kuusi tuhatta jäsentä.

– Tämä tarkoittaa, että jos laitetaan ryhmälle viestiä, että vastaanottokeskukseen tarvitaan lisää patjoja ja peittoja, sinne saattaa tulla niitä aikamoinen määrä, sanoo Saukkonen.

Oulussa tukiyhdistyskin syntyi hetkessä.

– Parisataa ihmistä oli perustamassa sitä, vaikka kutsu tuli edellispäivänä, kertoo Ester Koskela viikonlopun tapahtumasta.

Oulussa on haastettu myös työpaikkoja keräämään turvapaikanhakijoille hygieniapakkauksia. Useat työpaikat ovat tarttuneet haasteeseen, muun muassa Nokia.

– Tämä on helppo ja konkreettinen tapa auttaa, kun on kerrottu mitä tarvitaan. Eli pakkaukseen laitetaan pyyhe, kampa, palasaippua, hammasharja ja hammastahna, esittelee Nokia Oulun keräysvastaava Kirsi Niva.

Auttamisinnolle löytyy pohjoisessakin nyt yksi selkeä syy.

– Uskon että se johtuu osin siitä, että kun on niin paljon vihapuhetta, tämä on tietynlainen ihmisten osoitus siitä, että he haluavat auttaa hädässä olevia ihmisiä, sanoo Saukkonen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.