Suomalaistähden maailmanennätys vietiin

Ratakelauksen maailmantähti Leo-Pekka Tähti menetti nimissään olleen 100 metrin T54-luokan maailmanennätyksensä, kun thaimaalainen Athiwat Paeng-nuea kelasi kotimaassaan kansainvälisissä kisoissa ajan 13,52. Asiasta kertoi perjantaina Suomen Urheiluliitto.

Paeng-nuea ylsi jo viime kesänä Tähden kanssa tasoihin voittamalla MM-kisoissa matkan ME:tä sivuavalla ajalla 13,63. Tähti kelasi tuon ajan vuonna 2012 Lontoon paralympialaisissa kultamitalikisassaan.

– Ei tämä ennätys yllätys ollut. Viime kesänä Paeng-nuea kelasi MM-kisoissa Pariisissa kovaan vastatuuleen, joten siitä näki, että hän pystyy parempaankin, Tähti kommentoi.

– Kiinnitin huomiota thaimaalaisen kykyihin jo kolme vuotta sitten, kun hän alkoi painella alle 14 sekunnin tuloksia. Paremmin en kaveria tunne kielimuurin takia.

Tähden, 40, tähtäin on tiukasti kesän paralympialaisissa. Sen myötä hän on jättänyt myös koripallon, jota hän on aikaisemmin harrastanut talvisessa asuinpaikassaan Espanjassa kilpailumielessä.

– Teen joka päivä töitä kuntoni eteen ensi kesää varten, joka on huipputasolla viimeiseni. Alle 14 sekunnin on nyt tunkua maailmalla, joten se motivoi ja itsekin pitää olla huipputikissä. Kirkkainta mitalia tavoittelen edelleen. Uskon pystyväni vielä parantamaan omia aikojani, viisinkertainen paralympialaisten kultamitalisti sanoo.

Tähti kisaa helmikuun alussa Dubaissa, ja paikalla lienee myös uusi ME-mies.

– Siellä näkee missä mennään, kun thaimaalaisenkin pitäisi olla mukana kisoissa. Toivottavasti ennakoidut lentolakot eivät estä matkustamista, Tähti toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat