Veikkausliigan paras pelaaja sai kovan siirron ulkomaille

Veikkausliigan kauden 2023 parhaaksi pelaajaksi valittu Peter Michael jättää Vaasan Palloseuran. Nigerialaishyökkääjä on suorittanut siirtonsa Romanian suurseura CFR Cluj'n riveihin, vahvistaa VPS verkkosivuillaan.

Michaelin, 25, sopimus VPS:n kanssa olisi ulottunut vielä vuoden 2024 loppuun saakka. MTV Urheilun tietojen mukaan VPS kuittaakin siirrosta kelpo korvauksen, etenkin jos sopimukseen kirjatut bonukset laukeavat. Myös Helsingin Jalkapalloklubi oli kiinnostunut Michaelista, jonka VPS kuitenkin myi mieluummin ulkomaille.

Michael teki päättyneellä Veikkausliiga-kaudella kaikkiaan 17 maalia. Lisäksi hän kirjasi nimiinsä kuusi maalisyöttöä. Suomen Cupissa kärkimies paukutti kaksi maalia neljään peliin.

Jussi Nuorelan luotsaama VPS sijoittui viime kauden Veikkausliigassa sensaatiomaisesti kolmanneksi, edellyttäen sille paikan myös Euroopan Konferenssiliigan karsinnoista. VPS yltyi etenkin kauden loppupuolella hurjaan vireeseen, kun se voitti heinäkuun ja lokakuun välillä 17 pelaamastaan ottelusta 15.

Cluj on Romanian pääsarjassa tällä hetkellä toisena, kun kautta on toistakymmentä ottelua takana. Myös HJK:n ja Huuhkajien laitapelaaja Pyry Soiri siirtyi Romaniaan, kun hän liittyi joulukuun lopulla kolmantena majailevan CS Universitatea Craiovan riveihin.

Lue myös:

    Uusimmat