Suomalaista urheiluhistoriaa – Eero Kosonen ja Veera Kauppi valittiin maailman parhaimmiksi

Ruotsalainen Innebandymagazinet valitsi Suomen Veera Kaupin vuoden 2018 maailman parhaaksi salibandyn naispelaajaksi ja Eero Kososen parhaaksi miespelaajaksi. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen valitaan sekä miehissä että naisissa samana vuonna maailman parhaaksi.

SPV:tä seurajoukkuetasolla edustava Kosonen torjui joulukuussa Suomelle MM-kultaa. Kosonen teki niin ikään historiaa ollen ensimmäinen maalivahti, joka valitaan maailman parhaimmaksi.

–  Tietysti tuntuu hyvälle saada tällainen palkinto. Erityisesti maalivahtina se on hienoa, koska kukaan maalivahti ei ollut aiemmin saavuttanut sitä, Kosonen kertoo lehden verkkosivuilla.

Kauppi pelaa Ruotsin naisten pääsarjassa. Hänelle valinta maailman parhaaksi on jo toinen peräkkäinen. Kauppi on dominoinut Ruotsin pääsarjan pistepörssiä ja on tehnyt 21 ottelussa murskaavat tehopisteet 48+26. Naisten kymmenen kärkeen mahtui suomalaisista myös My Kippilä, joka oli listan seitsemäs.

– Vaikea kuvailla tunteita, sillä tämä tuntuu uskomattomalle. Lajissa on tällä hetkellä niin paljon hyviä pelaajia, mikä osoittaa, että olen tehnyt työni viime vuonna erityisen hyvin, Kauppi sanoo.

Miesten listalla toisena Kososen jälkeen oli Krister Savonen. Myös Peter Kotilainen, Nico Salo ja Eemeli Salin ylsivät kymmenen parhaan listalle.

Ruotsalaislehden lisäksi valintaan osallistuivat myös maajoukkueiden päävalmentajat sekä toimittajia muista maista.

Lue myös:

    Uusimmat