Suomalaistähti valittiin neljättä kertaa maailman parhaaksi – "Dominoi kaikkialla"

Salibandylehti Innebandymagazinet on valinnut Veera Kaupin maailman parhaaksi naispelaajaksi. Miehissä Justus Kainulainen sijoitettiin kakkoseksi.

Innebandymagazinet on julkistanut jokavuotisen listauksensa maailman parhaista salibandypelaajista. Naisissa suurimman kunnian nappasi Veera Kauppi, joka nimettiin jo neljännen kerran lehden toimesta maailman parhaaksi.

– Tekniset taidot, laukaisuvoima ja peliäly. Veera Kauppi dominoi kaikkialla, missä hän pelaa. Suomessa, Ruotsissa ja kansainvälisissä peleissä. Hänen huipputasolleen ei kukaan tässä maailmassa tällä hetkellä yllä, lehti perustelee.

Seurajoukkuetasolla ruotsalaista Team Thorengruppenia edustava Kauppi oli otettu saamastaan kunniasta.

– Tämän tittelin merkitys on nyt paljon henkilökohtaisempi. Minulla on ollut huonoa onnea loukkaantumisten kanssa. Päätin, että 2023 on minun vuoteni. On erityistä, että minut on nimetty maailman parhaaksi, Kauppi kommentoi Innebandymagazinetille.

Kauppi on nimetty maailman parhaaksi kolmesti aikaisemminkin vuosina 2017, 2018 ja 2021. 

Naisten kärkikymmenikköön mahtui myös Veeran sisko Oona Kauppi, joka sijoittui listauksessa kahdeksanneksi.

Miesten puolella parhaan pelaajan titteli meni Ruotsin Emil Johanssonille. Suomalaistähti Justus Kainulainen sijoittui toiseksi. Kärkikymmenikköön mahtui suomalaispelaajista myös Eemeli Salin (7:s) ja Miko Kailiala (9:s).

Edellisen kerran suomalainen miespelaaja on valittu maailman parhaaksi vuonna 2018, kun Eemeli Kosonen pokkasi tittelin itselleen. Suomalaislegenda Mika Kohonen on valittu maailman parhaaksi viidesti.

Lue myös:

    Uusimmat