Mainos

Suomalaispiispa Paavin vieraana Vatikaanissa – vei kyyhkysiä ja lasten terveisiä

Piispa Kaarlo Kalliola on tavannut paavin Vatikaanissa. Kalliala esitti paavi Franciscukselle tervehdyksensä ja antoi lahjaksi 100 rauhankyyhkyä.

– Kun Suomi nyt täyttää tänä vuonna itsenäisenä valtiona 100 vuotta, Julius ja Ilona tahtovat antaa teille lahjaksi sata rauhankyyhkyä, Kalliala perusteli paaville lahjaansa. Lahjan ojensivat paaville piispan lapsenlapset, Ilona ja Julius.

Kallialan puheessa paaville korostui kaksi yhteistä päämäärää. Kalliala toivoo maailman lapsille lahjaksi yhteistä ehtoollispöytää ja rauhaa

– Lapsenlapseni Ilona on nyt kuuden ja Julius kahdeksan vuoden vanha. Emmekö me voisi lähteä siitä, että he näkisivät omin silmin ehtoollisyhteyden toteutuvan omana elinaikanaan?

Piispa Kalliala muistuttaa, että Suomi on maailman vakain ja turvallisin maa, mutta monen lapsen tilanne on kovin erilainen.

– Myös me uskonnolliset johtajat olemme tästä vastuussa. Voimme tehdä paljon, jotta kaikilla lapsilla asiat olisivat paremmin. Myös jokaisella pakolaislapsella on oikeus koulutukseen, haaveiluun ja toivon kipinään. Jos nämä viedään lapselta pois, kylvetään siemen uuteen konfliktiin ennen kuin edellistä ollaan saatu ratkaistua.

Paavi puolestaan onnitteli 100 vuotta täyttävää suomea ja kiitti Kallialaa hyvästä mausta, että ymmärsi tuoda lapset mukanaan.

– Lapset näyttävät tien yhteyteen.

Paavi toivoi myös kirkkojen välisen yhteistyön syvenemistä Suomessa.

Piispojen vuosittainen vierailu Roomaan on osa meneillään olevaa kristittyjen ykseyden ekumeenista rukousviikkoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.