Mainos

Suomalaisperheen satumainen taideteos ihastuttaa – vanha Fiat sai uuden elämän joulukoristeena

Lumiukon tai jäälyhdyn sijaan keskisuomalaisen perheen pihaa koristaa tänä jouluna vanha Fiat. 

Loipposten perheen pihassa Leivonmäellä Keski-Suomessa on tänä vuonna tavallisesta poikkeava joulukoriste – nimittäin legendaarinen Fiat 600. 

Johanna Loipponen kertoo, että auto kuului kauan sitten edesmenneelle sukulaiselle.

Kyseessä on vuosimallin 1973 Fiat 600, joka on tullut tunnetuksi myös lempinimellä "Kusiainen". Auton valmistus Italiassa päättyi vuonna 1969, mutta 1970-luvun alkuvuosina autoa valmistettiin vielä muun muassa Espanjassa.

Kunnostusta parikymmentä vuotta odottanut auto saapui Loipposten pihaan loppusyksystä.

– Katselin autoa meidän tuvan ikkunasta ja ajattelin, että onhan se aika sympaattisen näköinen.

Loipposen mukaan hänelle tuli "Kusiaisesta" mieleen trendikkäät joulukoristeet, joissa pienen leikkiauton katolla on kuusipuu.

– Sitten vain välähti, että mitäs jos tekisi vähän isomman koristeen: laitettaisiin kuusi auton katolle ja siihen valot! Mies otti ideasta kopin ja yhdessä luotiin visio satumaisesta jouluautosta, hän kertoo.

Loipposet laittoivat katolle värivaloin varustellun joulukuusen, kirkkaat valoköynnökset helmoihin ja lyhdyn tuulilasin taakse.

– Nämä tarvikkeet löytyivät meiltä kotoa ja niillä saatiin piristettyä autovanhuksen hieman ränsistynyttä habitusta. Hyvällä onnella luonto aina välillä luo loppusilauksen lumella ja jäällä.

johanna loipposen fiat

Hän kertoo, että työ sujui yhtä yksityiskohtaa lukuunottamatta yhteisymmärryksessä.

– Metsäalalla toimivalla miehelläni oli käytännöllinen näkemys siitä, että hän kuljettaisi kuusen kotiin auton katolla tyvi eteenpäin. Minä jouduin muistuttamaan häntä siitä, että ei sitä nyt olla oikeasti mihinkään kuskaamassa, vaan latva eteenpäin on esteettisesti parempi. Lopputuloksesta näkee, kumpi voitti!

johanna loipposen fiat 2

Auto on tuonut ihmisille hyvää mieltä jo sosiaalisessa mediassa, mutta ohikulkijoilta palautetta ei ole vielä toistaiseksi saatu.

– Pihamme editse kulkee suosittu lenkkeilyreitti ja toivomme, että erikoinen joulukoristeemme ilahduttaa ja tuo joulumieltä mahdollisimman monelle.

– Tämä on meidän perheemme tapa toivottaa kaikille hyvää joulua!

0:45

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.