Suomalaismiljonäärin seksinosto pahasti mönkään Helsingissä: Päätyi alastomana ja palavana rappukäytävään, ryöstäjät veivät arvokorut ja 50 000 euron rahasalkun

Miehen aikomukset saada itselleen maksullista petiseuraa päättyivät väkivaltaiseen ryöstöön Helsingissä vuoden 2017 tammikuussa.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Vuonna 1984 syntynyt mies on huomattavan varakas rakennusalalla vaurastuneen suvun vesa, jonka tulot olivat vuonna 2017 reilusti yli 600 000 euroa.

Mieheltä vietiin syytteen mukaan tämän laukussaan kuljettamat noin 50 000 euroa, kultaisen ristillä varustettu panssariketju, timanttisormus sekä laukussa ollut valkokultainen timanttiriipus.

Mies oli nostanut rahat vain hieman aikaisemmin, eikä rahannoston motiivi käynyt haastehakemuksesta tarkemmin ilmi. Mies oli saapunut paikalle Ilta-Sanomien käsityksen mukaan ostaakseen seksiä. Tosiasiassa hänelle oli viritetty ovela ansa.

Asuntoon saapui kaksi miestä

Asuntoon oli saapunut naisen lisäksi kaksi miestä, jotka laittoivat miehelle käsiraudat ja hänen omaisuutensa oli viety. Hänen kaulansa ympärille oli myös laitettu liina, joka oli kiinnitetty käsirautoihin miehen liikkumisen estämiseksi. Mies siirrettiin tämän jälkeen alastomana rappukäytävään ja sidottiin kylpytakin nauhalla rapun kaiteeseen.

Haastehakemuksen mukaan miehet olivat sytyttäneet uhriinsa aiemmin sitomat liinat tulitikulla palamaan aiheuttaen siten uhrille palovammoja. Ilta-Sanomien mukaan uhri muutti itse yllättäen kertomustaan oikeudessa. Toisin kuin esitutkinnassa, hän väitti oikeudessa, että olisi itse sytyttänyt sidontaliinat palamaan.

Teoista on syytettynä toinen miehistä. Nainen ja toinen mies ovat yhä teillä tietymättömillä. Seurue poistui välittömästi maasta tapahtuneen jälkeen. Jostain syystä miehistä toinen oli kuitenkin ilmeisesti palannut Suomeen ja jäänyt Vantaalla tämän vuoden helmikuussa kiinni pienten kokaiini- ja metamfetamiinimäärien hallussapidosta.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään 2,5 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta törkeästä ryöstöstä, törkeästä vapaudenriistosta ja huumausaineen käyttörikoksesta. 

Lue myös:

    Uusimmat