Suomalaismiljonäärin puutalon sytyttämisestä epäillyt lapset tavoitettu: "Pyritään siihen, että jäisi heillä viimeiseksi kerraksi"

Poltetut patjat ja roskat sytyttivät talon seinän palamaan 0:21
Tulipalo sytytettiin Kaskenkadulla sijaitsevan huonokuntoisen kiinteistön pihalla.

Poliisi on saanut selvitettyä yleisövihjeiden perusteella todennäköiset epäillyt tulipalon sytyttämisestä Turun Kaskenkadulla torstaina 25. huhtikuuta.

– Aika suurella todennäköisyydellä epäillyt ovat löytyneet. Emme ole vielä ehtineet heitä tällä aikataululla puhuttamaan. Mielellään yritettäisiin näinkin vakavassa epäilyssä toimimaan mahdollisimman nopeasti. Se on tietysti vähän hankalaa, kun on alaikäiset kyseessä ja vanhemmatkin pitäisi tavoittaa. Myös sosiaalihuoltoon ollaan yhteydessä, kertoo tutkinnanjohtaja Petri Lamppu MTV Uutisille.

Poliisi pääsi yleisövihjeiden perusteella epäiltyjen jäljille.

– Kyllä sieltä oli sitten tullut sellainen varma tunnistus. Toisesta on jo syntymäaikakin tiedossa ja hän on 10-vuotias. Toisesta ei ole aivan yksityiskohtaisia tietoja, mutta suurin piirtein saman ikäinen varmaan on. Eiköhän se siinä selviä, kun päästään kuulemaan, Lamppu jatkaa.

Pojat ovat asuneet lähellä kiinteistöä, jonka pihalla tulipalo sytytettiin.

– Aika läheltä siitä he ovat kyllä, Lamppu kertoo.

Rikosnimike on edelleen tuhotyö. Palopaikka meinasi sytyttää tuleen kiinteistöllä sijaitsevan, 1800-luvulla rakennetun talon.

– Nyt puhutaan kuitenkin purkukuntoisesta rakennuksesta. Muuten se olisi ollut vahingonteon puolella. Mutta se selviää sitten, kun päästään vähän pidemmälle tutkinnassa.

Alustavien kuulustelujen jälkeen pojilla on edessään niin sanottu Tulipysäkki -palaveri, johon osallistuvat poliisin ja vanhempien lisäksi sosiaalityöntekijät. Kampanjalla pyritään ehkäisemään tihutöitä ja puuttumaan niihin varhain. Rikosoikeudellista vastuuta heitä ei ole, sillä molemmat ovat alle 15-vuotiaita.

– Palaverissa pyritään sitten siihen, että se jäisi viimeiseksi kerraksi. Se on ollut aika toimiva ratkaisu usein ja Tulipysäkki on ollut käytössä jo parisen kymmentä vuotta, Lamppu kertoo.

Korvausvaateita ei ehkä tule

Petri Lamppu arvelee, että korvausvaateita ei ole välttämättä edes tulossa.

– Kohde on isännöitsijän mukaan ollut ongelmakiinteistö. Alustavan tiedon mukaan he eivät edes ole varmoja, lähtevätkö ylipäätään korjaamaan sitä. Palo saatiin vielä hallintaan niin aikaisessa vaiheessa sivullisen ripeän toiminnan ansiosta.

 

Lue myös:

    Uusimmat