Suomalaismiljonääri omistaa turkulaisen puutalon, joka meinasi eilen palaa – ”Ei voi olla totta!”

Poltetut patjat ja roskat sytyttivät talon seinän palamaan 0:21
Roskien poltto sytytti talon seinän.

Turun Kaskenkatu 3:ssa sijaitsevan kiinteistön pihalla poltettiin roskakasa, joka uhkasi polttaa paikalla sijaitsevan puutalon. Yksi kiinteistön asunto-osakeyhtiön pääomistajista on suomalainen suursijoittaja Raimo Puolimatka. Hän kuuli eilisestä palosta MTV Uutisten toimittajalta tänään.

Turun Kaskenkadulla syttyi eilen tulipalo, kun vanhan puurakennuksen pihalla poltettiin roskia. Palopaikka meinasi sytyttää tuleen kiinteistöllä sijaitsevan, 1800-luvulla rakennetun talon.

Rakennuksen seinä oli alkanut tummua ja osin syttyä, mutta paikalla ollut henkilö sekä pelastuslaitos saivat palon sammutettua. Pelastuslaitos epäilee, että palo olisi tahallaan sytytetty.

Poliisi kertoo, että tapauksesta on aloitettu esitutkinta, eikä rikoksen mahdollisuutta voida ainakaan vielä sulkea pois.

Kaskenkatu 3:n asunto-osakeyhtiön suurin omistaja on turkulainen suursijoittaja ja miljonääri Raimo Puolimatka. MTV Uutiset tavoitti Puolimatkan Espanjasta. Tieto hänen osaomistamansa kiinteistöä uhanneesta palosta ei ollut kiirinyt hänen korviinsa.

– En minä tiedäkään, että siellä olisi tulipaloa ollut. Siis Kaskikatu 3:ssa? Ei voi olla totta, Puolimatka sanoi perjantai-iltapäivänä.

Puolimatkan mukaan kiinteistössä on vuokralaisena yksi pubi. Lisäksi kiinteistöstä on vuokrattu yksi asunto asuinkäyttöön.

Kaupunki asetti uhkasakon

Kiinteistön omistajille on asetettu 20 000 euron uhkasakko, jonka on määrä tulla voimaan vappupäivänä. Uhkasakon asetti Turun kaupungin rakennus- ja lupalautakunta, joka yrittää velvoittaa kiinteistön omistajat korjaamaan rakennuksen.

Turun kaupungin rakennusvalvonnan tarkastuksissa on huomattu, että muun muassa kiinteistön asuinrakennuksen julkisivuseinät ovat rappeutuneet ja että rakennuksen vesikatossa on pahoja yläpohjan lahovaurioita.

Puolimatkan mukaan tiedot muun muassa lahoamisista eivät pidä paikkaansa. Puolimatka sanoo, että asunto-osakeyhtiö on käynyt asiaa läpi ja pyytää kaupungilta selvityksiä siitä, millaisia kunnostuksia kaupunki haluaa.

– Kysytään ensin mistä tämä johtuu, mitä varten ja miksi, Puolimatka sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat