Mainos

Suomalaismies soutaa Havaijille - Matkan pituus 4444 kilometriä

Kiinteistövälityksen hakupalveluyhtiö Trulian New Yorkin pörssiin kaksi vuotta sitten listauttanut Sami Inkinen on vaimonsa Meredith Loringin kanssa kovan haasteen edessä.

Kovakuntoinen pariskunta soutaa parhaillaan pienellä veneellä San Franciscosta kohti Havaijia. Onnistuessaan tässä noin kaksi kuukautta kestävässä yrityksessä he olisivat kolmas pariskunta, joka on soutanut tuon matkan.

Inkinen on ensimmäinen suomalainen, joka yrittää selviytyä tuosta haasteesta. Soudullaan pariskunta haluaa kiinnittää huomiota sokerin vaarallisuuteen. Inkisellä todettiin jokin aika sitten diabeteksen esiaste. 

Tyynenmeren yli matkaa kertyy San Franciscosta Honoluluun 2400 merimailia, eli 4444 kilometriä. Merivirtojen ja tuulten takia pariskunnan soutumatka on todellisuudessa paljon pidempi.

Suunnitelma on selviytyä soutumatkasta kahdessa kuukaudessa, sokeritonta ja vähähiilihydraattista ruokaa on 80 päiväksi. Aviopari soutaa hiilikuituista, noin kuuden metrin pituista venettään vuorotellen. Veneen keulassa on pieni auringolta ja pärskeiltä suojaava tila, jossa toinen lepää toisen soutaessa. 

Inkinen ja Loring ovat kestävyysurheilijoita, Inkinen on huipputason triathlonisti. Pariskunnan startti myöhästyi muutaman viikon, koska erikoisveneen saapuminen San Franciscoon kesti yli kuukauden pidempään kuin alun perin oli arvioitu. 

Inkinen twiittaasi tänään, että neljä päivää sitten matkaan lähteneellä pariskunnalla on kaikki hyvin.

– Kaikki hyvin Tyynellämerellä, mutta 7 - 11 m/s vastatuuli ja isot aallot pakottavat meitä kohti etelää. Tässä säässä mahdotonta suunnata länteen, Inkinen kirjoittaa.

Tyynenmeren soutumatkalle kesäkuun pitäisi olla otollinen kuukausi. Tuulet ovat aluksi pohjoisesta ja myöhemmin, kauempana rannikosta tuulet ovat koillisesta. Inkisen mukaan vastatuuleen rannikolta ulospääsy voi olla jopa mahdotonta.

Pariskunta toivoo tuulien myöhemmin muuttuvan myötäisiksi ja vauhdittavan matkantekoa kohti Hawaijia, aallokko on hankalinta alkumatkasta.

Kauppalehdelle haastattelun antanut Inkinen kertoo tempauksellaan haluavansa herättää huomiota sokerin käytön vaarallisuudesta.

– Aiomme käyttää soudunaikaista ruokavalioamme esimerkkinä siitä, että ilman sokeria ja sokerinkaltaisia hiilihydraatteja pystyy selviytymään tämänkaltaisesta äärimmäisestä urheilusuorituksesta.

Pariskunnalla ei ole mukanaan mitään tukialusta. Säätä seuraavat avustajat lähettävät joka päivä ennusteen ja ohjeet, mikä on paras suunta soutaa minäkin päivänä.

Alueen laivaliikennettä soutuvene yrittää varoittaa elektronisella tutkasignaalilla. Jos soutajat joutuvat todellisiin ongelmiin matkallaan, heillä on myös pelastautumissignaalia lähettävä lähetin.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.