Mainos

Suomalaismies käyttää huumesieniä työpäivän aikana – kertoo avoimesti mikroannostelusta: "Koen olevani tehokkaampi ja luovempi"

1:36
Ina Mikkolan haastatteleman miehen mukaan  psilosybiinisienet parantavat hänen työtehoaan.

Suomalaismiehen mukaan psilosybiinisienet parantavat hänen työtehoaan.

Ina <3 Suomi -ohjelmassa toimittaja Ina Mikkola etsii uusia näkökulmia huumekeskusteluun. Hän tapaa suomalaismiehen, joka kertoo harrastavansa mikroannostelua.

Mikroannostelussa otetaan psilosybiinisieniä tai muita hallusinogeenejä pieniä annoksia. Mies kertoo ottavansa joka kolmas päivä annoksen, joka on kooltaan noin viidestoistaosa päihtymistarkoituksessa käytetystä annoksesta. Hän ottaa annoksia korkeintaan kahden viikon ajan kerrallaan.

Miehen mukaan mikroannostelu auttaa häntä suoriutumaan työpäivistään paremmin, ja tekee hänestä empaattisemman muita ihmisiä kohtaan. Mikroannoksesta ei tule samanlaisia vaikutuksia kuin normaalista annoksesta.

– Koen olevani tehokkaampi ja luovempi, pääsen helpommin flow-tilaan ja ratkaisujen löytäminen on helpompaa.

Miehen mukaan psykedeelit auttavat häntä ymmärtämään myös itseään paremmin.

– Ei nähdä sitä silleen, että paetaan todellisuutta, vaan yhtenä keinona itsensä kehittämiseen.

Päihdelinkki-sivuston mukaan psilosybiinisienten vaikutukset voivat olla vaikeasti ennustettavia. Sienten käytön fyysiset vaikutukset alkavat 20 minuutin kuluttua ja kestävät noin kuusi tuntia. Sivuvaikutuksia voivat olla muun muassa pupillien laajentuminen, sydämentykytys, huimaus, pahoinvointi ja oksentelu, lihasheikkous, tokkuraisuus ja koordinaatiokyvyn heikkeneminen.

Psilosybiinisienten psyykkisiin vaikutuksiin kuuluvat kuulo- ja näköharhat, todellisuudentajun hämärtyminen ja pelkotilat. Suuren määrän käyttäminen voi aiheuttaa paniikkikohtauksia ja psykooseja. Vaikutusten voimakkuuteen ja kestoon vaikuttavat annostuksen lisäksi yksilölliset ominaisuudet sekä sosiaalinen tilanne ja ympäristö.

Sivustolla kerrotaan, että psilosybiinisienten aiheuttamaa psyykkistä riippuvuutta pidetään melko lievänä, eikä fyysistä riippuvuutta ole kuvattu. Jos ainetta käyttää toistuvasti lyhyen ajan sisällä, toleranssi kasvaa. Sienien poimimiseen liittyy riskejä, sillä ne muistuttavat useita myrkyllisiä sienilajeja.

Ina <3 Suomi Subilla maanantaisin klo 20.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja