Suomalaiskuskin MM-rallimestaruuden tiellä on vielä yksi arvaamaton muuttuja – Jari-Matti Latvala kuvaa tilannetta: "Hermostuttaa"

Mahtava reaktio! Tässä hetkessä Emil Lindholm tajusi WRC2-mestaruuden olevan omissa käsissä 0:57
Mahtava reaktio! Tässä hetkessä Emil Lindholm tajusi WRC2-mestaruuden olevan tiukasti omissa käsissä

Emil Lindholmilla on WRC2-luokan mestaruustaistelua ajatellen hyvin pullat uunissa, kun Japanin MM-rallista on ajamatta päätöspäivän viisi erikoiskoetta. Olosuhteet saattavat kuitenkin heittää vielä lusikkansa soppaan.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Sardinian MM-ralli 30.5.-2.6.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Perjantain päätteeksi WRC2-luokan kolmossijalla ollut Lindholm nousi luokkansa kärkeen heti lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella. Hän teki päivän kuudelle erikoiskokeelle neljä pohja-aikaa.

Päätöspäivään lähdettäessä johtomarginaali Toksport-tallikaveri Sami Pajariin on 47,6 sekuntia.

– Hyvä päivä meiltä. Ehkä enemmän kuin tarvitsimme, mutta meillä oli ajamisen kanssa hyvä rytmi päällä niin annoimme vain mennä. Matkassamme on koko ajan ollut kaksi varapyörää varmuuden vakuudeksi. Olemme halunneet pitää sitäkin kautta turvamarginaalia, tyytyväinen Lindholm kertaa tiedotteessaan.

Sunnuntain ajopäivä on ek-kilometreillä mitattuna verrattain pitkä. MM-ralleissa ajetaan sunnuntaisin vain hyvin harvoin niin paljon kuin nyt, kaikkiaan 69,82 kilometriä.

– Huomisen erikoiskokeet ovat melko mukavia ajaa. Ne eivät radikaalisti poikkea kahden edellisen päivän teistä, mutta ovat ehkä hieman leveämpiä ja parempikuntoisia.

Tämä on Lindholmin kannalta siksikin hyvä asia, että sunnuntaina todennäköisesti sataa jossain vaiheessa.

– Kuljettajat sanoivat nuotituksen jälkeen, että perjantai olisi sadetta ajatellen pahin päivä. Onneksi silloin ei satanut. Vastaavasti sunnuntai on heidän mukaansa paras päivä sateelle, koska tiet ovat silloin leveämpiä, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kommentoi olosuhdeasiaa lauantain päätteeksi.

Vaikeaksi tilanteen tekee se, että kukaan ei tunnu tietävän, milloin sade alkaa, ja päivän rengasvalinnat tehdään varhain aamulla.

– En usko, että sade alkaa kovin aikaisin, mutta vettä tulee mahdollisesti jossain vaiheessa. Emme vain tiedä, milloin ja miten paljon sitä tulee. Hermostuttaa, Latvala sanoi.

Lindholmille riittää WRC2-mestaruuteen luokan viitossija. Sitä miehittää tällä hetkellä Heikki Kovalainen, ja häneen nähden Lindholmilla on kaksi minuuttia – renkaanvaihdon verran – pelivaraa.

– Luulen, että huomenna pelataan aika varman päälle ja yritetään varmistaa se, mitä tänne on tultu hakemaan.

Pirelli-pomo Terenzio Testonin mukaan sunnuntain pätkät voi periaatteessa ajaa läpi pehmeillä renkailla, mutta:

– Jos tiellä seisoo vettä, silloin paras vaihtoehto on kuivan kelin ja sadekelin sekarengastus.


Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat