Suomalaisjulkkiksilla hulppeita miljoonaveneitä – katso kuvat!

Rallikuski Kimi Räikkösen omistuksessa on hulppea, noin kymmenen miljoonaa euroa maksanut Sunseeker Predator 108 -luksusvene.

Käsintehtyä, 33-metristä luksusjahtia tuskin nähdään kuitenkaan Suomen vesillä, koska se ei pääse kokonsa vuoksi laituriin monessakaan satamassa. Sunseeker Predator 108 on malliston toiseksi suurin jahti, ja Kimin ostama jahti lienee yksi suurimmista suomalaisomistuksessa olevista huviveneistä.

Aluksen hytit on sisutettu Kimin ja hänen vaimonsa Jenni Dahlman-Räikkösen mieltymysten mukaan. Hyttejä aluksessa on kaikkiaan neljä. Aluksen kannella on jacuzzi-allas.

Vuonna 2008 Kimin menopelinä oli saman valmistajan 22-metrinen Predator 72. Kyseinen alus joutui melkein heti Suomeen saavuttuaan telakalle, koska aluksen kippari ajoi sen matalikkoon Haminassa. Predator 72 -jahti maksaa noin 3,5 miljoonaa euroa.

Sunseekerin luottavat myös muut formulatähdet. Ainakin Michael Schumacherilla ja Lewis Hamiltonilla on kyseisen tehtaan valmistamat jahdit.

NHL-tähti Teemu Selänne on Kimin lailla mieltynyt miljoonajahteihin. Vuonna 2007 Selänne osti Sunseeker Manhattan 74 -luksusjahdin. Vuonna 2002 valmistuneen aluksen myyntihinta oli arvioiden mukaan noin 1,5 miljoonaa euroa.

Presidentillä futuristinen vene

Tasavallan presidentin Tarja Halosen edustuskäytössä on Kultaranta VIII -niminen vene. Futuristisen näköinen, lähes 20 metriä pitkä jahti maksoi kaksi miljoonaa euroa. Aluksesta löytyy muun muassa salonki, kaksi hyttiä sekä keittiö.

Ravintoloitsija Sedu Koskisen firma SK-Yachting Oy omistaa Princess 66 -merkkisen jahdin. Vuonna 1996 valmistuneen veneen ostohinta oli noin 750 000 euroa. Yritys vuokraa 20,5 metristä venettä asiakkaille.

Perintömiljonääri Jussi Salonojan omistuksessa on ollut noin puolen miljoonan euron Princess V42 - jahti.

Teollisuuspampun alus nähtiin Bond-elokuvassa

Teollisuusneuvos Jorma Lillbackan Northern Cross -alusta on pidetty suurimpana suomalaisomistuksessa olevan huvijahtina. James Bond -elokuvassa nähty 142-jalkainen alus seilaa Välimerellä, ja sitä on mahdollista vuokrata 100 000 euron viikkohintaan.

Pizzakeisari Rabbe Grönblomin suunnitelmissa on rakentaa todennäköisesti suurin suomalaisomistuksessa oleva purjevene. Jotain 150-jalkaisen veneen mittasuhteista kertoo se, että yksi masto on 60 metriä korkea ja pituutta aluksessa on peräti 46 metriä. Grönblomin tavoitteena on saada alus seilauskuntoon runsaan vuoden kuluttua.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat