Suomalaisittain karua luettavaa: Arvostetulta jääkiekkomedialta listaus NHL-lupauksista – "Se on ollut rumaa"

4:02
Ville Nieminen avaa, miten NHL-pelaajien palkka kutistuu koronavirusepidemian aikaan.

The Hockey News teki vuosittaisen listansa NHL:n parhaista nuorista lupauksista. Lehti listasi myös kyseisen listan suurimmat putoajat, mikä ei ollut suomalaisittain maireaa luettavaa. 

The Hockey News tekee vuosittain lehteensä Future Watch -nimeä kantavan listauksen, jossa kasataan sata parasta tulevaisuuden NHL-lupausta yhteen. Listauksen oheen se listasi myös kymmenen pelaajaa, jotka putosivat listalla eniten viime vuoteen nähden. 

Tältä kyseiseltä listalta löytyy peräti neljä suomalaispelaajaa. Toisella sijalla on Los Angeles Kingsin Rasmus Kupari, joka putosi varsinaisessa listauksessa 58 pykälää alemmaksi sijalle 77.

– Hän ei ole tuonut sitä viimeistelykykyä mukanaan, kun hän saapui Kärpistä AHL:ään. Pääsyy hänen putoamiseensa on nuorten MM-kisoissa saamansa polven eturistisidevamma. On pelottavaa nähdä noin iso polvivamma niin nuorella pelaajalla, jonka käyntikorttina on nopeus, listauksessa kuvaillaan Kuparia.

Viidennellä sijalta suurimpien putoajien joukosta löytyy Nashville Predatorsin organisaatiossa kiekkoileva Eeli Tolvanen. Toista kokonaista kauttaan Pohjois-Amerikassa viettävä suomalaistykki ei ole noussut vielä odotustensa tasolle, ja pelityyliin sopeutuminen on vaatinut aikaa. 

– Hänellä on vaikeuksia päästä laukomaan, eikä häntä pidetä hyvänä puolustavana hyökkääjänäkään. Tästä johtuen on päästävä NHL-joukkueen kärkiketjuihin. Jos niin aikoo tehdä, on parempi dominoida AHL:ässä hyökkäyksellisesti. Tolvanen ei ole tehnyt niin, The Hockey News perustelee valintaansa.

– Hänen kiusoittelevat aseensa eivät ole kadonneet mihinkään. Hän ei ole enää Nashvillen kärkilupaus, mutta on kuitenkin kaukana toivottomasta tapauksesta, lehti kirjoittaa.

Tolvasen takana kuudennella sijalla majailee SM-liigassa pelatun huippukauden jälkeen Pohjois-Amerikkaan täksi kaudeksi saapunut Aleksi Heponiemi. Tehokkaana ja taitavana pelaajana Suomessa kunnostautunut Heponiemi ei ole vielä löytänyt peliään rapakon takana.

– Hänen siirtymisensä SM-liigasta AHL:ään on ollut...rumaa. Hänen pelinrakennustaidoistaan ei ole epäilystäkään, mutta hänen päätöksensä kiekon kanssa ovat olleet vaihtelevia. Vain 67 kilon elopainokaan ei voi auttaa häntä voittamaan kaksinkamppailuja, The Hockey News perustelee. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Listan viimeinen suomalainen löytyy sijalta seitsemän. Vancouver Canucksin organisaatiossa kiekkoileva Olli Juolevi varattiin kesän 2016 varaustilaisuudessa viidentenä pelaajana, mutta NHL-portit eivät ole vielä auenneet. Kehityksen tiellä on ollut ikäviä loukkaantumisia, mutta tällä kaudella vyölle on kertynyt hyvä määrä pelejä.

– Hänen listaputoamisestaan huolimatta hän on viimeinkin pysynyt suhteellisen terveenä ja pelannut 45 AHL-peliä, joiden aikana häntä on peluutettu kaikissa tilanteissa.

– Hänellä on ollut kehityksen suhteen positiivinen vuosi, koska on saanut vastuuta tärkeässä roolissa. Hän täyttää toukokuussa 22 vuotta. Lukuisat mahtavat NHL-puolustajat ovat debytoineet sitä vanhempanakin, lehti kirjoittaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja